• Dolar
    32.535
  • Euro
    35.006
  • Ç.Altın
    4.088
  • Altın
    2.433
KIRIKKALE
28°
02:13

İkindi'ye Kalan Süre

ALTINIŞIK İSTİFA EDECEK Mİ?

İYİ Parti İl Başkanı Altınışık, canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Adaylık için yakın bir zamanda istifa edeceği iddialarına karşılık Altınışık “Baskın bir seçime hazır olmalıyız.” ifadelerini kullandı.


20’SİNDE İL BAŞKANLARI TOPLANTISI VAR

Kırıkkale TV’de İlyas Şen’in sunduğu Gazeteci Murat Bulut’un katıldığı ve canlı yayınlanan ‘Merak Edilenler’ programının bu hafta ki konuğu iyi Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık oldu.  Önemli açıklamalarda bulunan Altınışık, kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdi. Gündemin sıcak konusu olan istifa edeceğine dair iddiaların sorulduğu Altınışık “ Genel merkezimizde bu yönde bir çalışma olduğunu biliyorum. Baskın bir seçim bekliyoruz. Karar alındığı anda bu süre 90 günü geçmeyecek. Seçim kararı alındığında da adaylık düşünen teşkilat yöneticileri istifa ediyor.  Bu durumda da karmaşa yaşanıyor. Bunu yaşamamak için adaylık düşünen il başkanı, ilçe başkanı ve teşkilat yöneticilerinin seçime 1 yıl kala istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum.  20’sinde (Pazartesi) il başkanları toplantısı var. Eğer genel başkanım bana istifa et derse kendisine teşekkür eder ve bu güne kadar il başkanı olarak yaptığım çalışmaları aday adayı olarak yaparım. Hemen bir seçim bürosu açarım. Yine sabah il binamıza gelirim. Yine arkadaşlarımızla çalışmalara katılırım.” dedi.  

KORAY AYDIN’IN GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İstifası durumunda yerine gelecek il başkanının yönetim içerisinden olacağına dikkat çeken Altınışık,  yönetimin kendisi hariç 39 kişi olduğunu, istifası durumunda 39 kişinin içlerinden bir il başkanı seçeceğini söyledi.  Altınışık, teşkilatın tamamının görevden alınması durumunda atama yapılacağını da sözlerine ekledi.  Koray Aydın’ın teşkilat başkanlığından siyasi işler başkanlığına geçmesinin kendisinin adaylığını etkileyip etkilemediği sorulan Altınışık “ Koray ben benim abim, dostum.  Uzun yıllardır birlikte siyaset ve yol arkadaşlığı yaptık.  Koray beyin görev değişikliği sayın genel başkanımızın tasarrufu. Bugün ki konumu da partide 2. isim. Sayın genel başkanımız da kendisinden sonra sayın Koray Aydın’ın  geldiğini bizzat söyledi. Koray bey gitti Bülent Altınışık gitti demek çok yanlış. Çünkü ben insana dayalı siyaset yapmıyorum. Ben siyasete başladığımda 18 yaşındaydım ve Koray Aydın’la tanışmıyordum. Kendisi benim abimdir ancak Koray Aydın varsa ben varım demem. Millet varsa ben varım derim çünkü siyaset milletle yapılır.” değerlendirmesinde bulundu.

KIRIKKALE’DE YÜZDE 25’İ GEÇTİK

Kırıkkale’de son yaptırdıkları ankette İYİ Parti’nin oy oranının yüzde 25’in üzerinde olduğuna işaret eden Altınışık; “Bizim Kırıkkale’de ki hedefimiz 3 milletvekili. 1 milletvekili bizim için başarısızlıktır. Hedef 3 başarı 2 milletvekilliğidir ve biz yüzde yüz en az iki vekil çıkartacağız. Neden bu kadar iddialıyım; bakın  2018’de 326 üye vardı. Bugün 5 bine dayandı. İlçelerin yarısında teşkilat yok yarısında da adı vardı. Kadın kolları gençlik kolları yoktu. 2. sıra adayımız küsmüştü. Bu bizim 5 bin oylumuza maloldu. 7 aylık bir partiydik.  Partiyi, genel başkanı tanımayanlar vardı. O şartlarda 30 bine yakın oy almışız. Yani bizim 1 vekilimiz zaten o gün vardı. 24 Haziran’da seçim oldu, 30 Haziran’da biz çalışmaya başladık. 18 saat çalışıp 6 saat uyuyorum. 5 yıldır sahadayız. Tüm teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum. Her yerdeyiz.  Eğer yine bir vekil çıkaracaksak  5 yıldır ortaya konan emek nerede? Bu yüzden diyorum ki biz en az iki vekil kesin çıkaracağız ve göreceksiniz aday adaylıkta da rekor kıracağız. Çünkü bu parti iktidara yürüyor.” diye konuştu.  

BİR İSİM DAHA KATILACAK

Partisine yoğun bir ilgi olduğunu belirten Altınışık, Orhan Kılıç’dan sonra şehrin önemli  bir iş insanının önümüzde ki günlerde partiye geçiş yapacağını ve onun da hedefinin milletvekili adaylığı olduğunu kaydetti.  Altınışık “ Benim partimin kapısı herkese açık. HDP dışında hangi partide görev alırsa alsın gelip üye formunu doldurduktan yarım saat sonra aday adaylıklarını açıklayabilirler. Diyorlardı ki ‘Bülent bey il başkanı 1. sıra adaylığı garanti. Boşa gelmeyelim” Bir süre sonra adaylık için istifa edeceğim. Hepimiz çalışacağız. Kim daha çok çalışır kim daha çok emek koyarsa birlikte bu partinin iktidara gelmesi için omuz omuza vereceğiz.  Ben ‘aman bu gelmesin, rakip olmasın’ diye düşünmüyorum. Tam tersi gelsinler, aday adayı olsunlar diye davet ediyorum.  İlerleyen günlerde daha çok önemli isimlerde partimize gelecek” ifadelerini kullandı.

ÖZ ELEŞTİRİ YAPTI

2018’de kaybettiği seçimle alakalı öz eleştiri yapan Altınışık “ Ben Kırıkkale’de hiç siyaset yapmadım., Keskin Belediye başkanıydım. İlçeme hizmet için Ankara’ya gidiyor bakanlıklarda görüşüyor geri Keskin’e dönüyordum. Kırıkkale’de bir gün siyaset yapmak fikride yoktu. Belediye başkanlığım sonrası Kırıkkale’de cenazeye gitmemişim, düğüne gitmemişim, büro açıp dostlarımızla sohbet etmemişim.  Kırıkkale’de beni gören olmuş mu? Olmamış. Bu şartlarda bedavadan da vekil olunmazdı zaten ama 30 Haziran 2018’de 5 yıl sonra aday adayıyım dedim ve  cenazede, düğünde, iyi ve kötü günde her yerde pazarda markette, kısacası sahada oldum. Evimi Kırıkkale’ye taşıdım. Eksik kalan yönlerimi tamamladım. Ben 20185’de kimseyi tanımlıyordum kimse beni tanımıyordu aradan geçen 4 yılda biz halkımızla tanıştık. O gün bana “ya biz senin kazanacağına inanmıyorduk o yüzden oylumuz heba olmasın diye oy vermedik’ diyenler vardı.  Biz o dönem tüm bu şartlara rağmen çok iyi oy aldık. O gün tanısaydık oy verirdik diyenlere sesleniyorum; bugün tanışıyoruz artık.”

BELEDİYE HALKINA TUZAK KURUYOR

Yerel siyasetle ilgili olarak da Altınışık, belediyenin EDS ile ilgili çalışmalarına tepki gösterdi.   Altınışık “ Kırıkkale’nin her caddesine kamera konuldu. Kırıkkale Belediyesi bu kameralarla vatandaşına tuzak kuruyor. Yarın cezalar gelmeye başlayacak. Her aileye aylık 3-4 bin lira ceza gelecek. Siz belediye başkanı olarak nasıl tuzak kurarsınız?” dedi. Partisine mensup belediye meclis üyesinin güvenlik güçleri eşliğinde meclis toplantısından dışşarı çıkarılmasına da Altınışık “ Orada dışarı çıkarılan benim meclis üyem değil. Orada belediye başkanı o üyeye o partiye oy veren milleti dışarı çıkarmıştır. Belediye başkanı gibi meclis üyesi de milletin oyuyla oraya seçildi. Bugün siz meclis üyesini güvenlik güçleriyle dışarı çıkarırsanız yarında millet idaresiyle siz dışarı çıkarsınız. Bu belediye başkanını ayıbıdır kabul edilemez” yorumunda bulundu.  

İlginizi Çekebilir

ALTINIŞIK’TAN KESKİNLİLERE; EVLADINIZA SAHİP ÇIKIN

İlginizi Çekebilir

BARAN; İL BAŞKANLIĞINA ADAYIM

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİ’NİN YÜKSELEN YILDIZI; DOĞAN

Haber Yorumları

Yorum Yaz

91972

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647