• Dolar
    32.372
  • Euro
    34.968
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.324
KIRIKKALE
21°
07:49

Öğleye kalan Süre

CHP’DEN ÖZTÜRK’E; ERDOĞAN'LI, ATALAY'LI, YILDIRIM'LI CEVAP

CHP’yi sözde Ermeni soykırımı üzerinden eleştirileren MHP’li Halil Öztürk’e CHP’den cevap gecikmedi. CHP’den yapılan açıklama da Öztürk’e; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dede Yıldırım, Beşir Atalay ve MHP’den ihraç edilen isimler üzerinden cevap verildi.


VATANDAŞIN GÜNDEMİ YOKSULLUK

CHP Milletvekili Ahmet Önal ve CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ tarafından yapılan yazılı basın açıklaması da sert ifadelere yer verildi. Öztürk’ün geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında attığı eski twitlerinde paylaşıldığı  açıklama da şu ifadelere yer verildi; “Dün bazı basın yayın organlarında MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ ün partimizi hedef alan gündem değiştirmeye yönelik açıklamalarını Kırıkkale adına üzülerek okuduk. Vatandaşın gündeminin; yoksulluk, işsizlik, ödenemeyen faturalar ve açlık olduğu bir ortamda, bu sorunlarla ilgili söyleyebileceği tek sözü olmayan bir siyasetçinin polemiklerle gündeme gelme çabasını görüyoruz. Bu tarz polemiklere, Kırıkkale’de yapıcı siyaset anlayışımızın gereği olarak ve toplumu ayrıştırmamak adına   cevap vermemeye çalıştık. İlk ve son kez bu konuda kamuoyuna açıklama yapıp, böyle gereksiz polemiklerle ilgili kendisini bir daha muhatap almayacağımızı beyan ediyoruz.”

ERDOĞAN İÇİN ATILAN TWİTLER 

“Öncelikle, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili partimizin görüşü apaçık ortadadır. Bizler dün kara dediğine bugün ak diyen insanlar hiç olmadık. Siyaseten yalpa yapmadık, dimdik durduğumuz yerdeyiz. Ancak görüyoruz ki; dün siyaseten söyledikleri sözleri, bugün inkar edip tam karşısında yer alanlar, toplum önünde algı operasyonu yapmaya çalışmaktadırlar. Geçmiş dönemde çözüm sürecinde yaşananlar ortadadır. Aynı dönemde MHP’li yetkililerin açıklamaları da herkesin hafızasındadır. Aynı zamanda Halil Öztürk’ ün 2014 ve 2015 seçim çalışmaları döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında attığı tweetleri merak edenler açıp bakabilirler.   Yine 17-25 Aralık sürecinde MHP’nin tavrı ile bugün durduğu yer arasındaki çelişki de hepimizin malumudur. Ermeni meselesi ile ilgili de çok uzağa gitmeye gerek yoktur. İttifak ortaklığı yaptığınız partinin Keskin Belediye Başkanı’nın Ermenilerin katledildiğine ilişkin sözlerine ve bu konuda özür dilemesine karşılık Halil Öztürk’ün tepkisini de merak etmekteyiz.”

İHRAÇ EDİYOR 

“Yine aynı odakların partimizin de yer aldığı 6’lı demokrasi masasına ilişkin farklı imalarını görüyoruz. 6’lı demokrasi masası halkın umudu olmuştur. Ülkenin geleceği için çözüm masası olmuştur. Bu masanın arkasında da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk vardır. Farklılıklarımız üzerinden kavga eden değil, ortak sorunlarımız üzerinden çözüm üreten bir siyasetin temelinin atıldığı masadır. Bizler de Kırıkkale özelinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Milletvekilimizle birlikte halkın sorunlarına mesai ve enerji harcamaya devam edeceğiz. Siyaseten başarısızlıklarını polemiklerle örtmeye çalışanlara alet olmayacağız. Halkın gündemi yoksulluk, işsizlik ve geçim sıkıntısıdır. Kırıkkale’nin sıkıntısı da bundan farklı değildir. Ama bu sıkıntıları dile getiren siyasetçileri partisinden ihraç eden anlayışa zaten söylenecek söz kalmadığının da farkındayız.”

ATALAY YAZISI DURUYOR 

“Mesele Kırıkkale’ye sahip çıkmaksa, bunun Ankara’daki makamlarınızda oturularak yapılamayacağını da bilmenizi isteriz.  Kırıkkale ile ilgili olumsuz sözleri bilinen bir siyasetçinin isminin kaç yıldır ve halen Kırıkkale Üniversitesi kampüs tabelasında bulunduğunu hatırlatmak isteriz. Cumhur İttifakının ve iktidarın ortağısınız yetki sizde, sorumluluk sizde. Kırıkkale halkının tamamına yakınını rahatsız eden bu tabelayı kaldırtın, biz de sizi Kırıkkale adına tebrik edelim. Yok eğer dile getirdiğiniz Kırıkkale sevdası laftan ibaretse, bu tür açıklamalarınızla kamuoyunu meşgul etmeyin diyerek takdiri Kırıkkale kamuoyuna bırakıyoruz.”

ÖZTÜRK NE DEMİŞTİ?

Öztürk önceki gün yaptığı yazılı açıklama da her 24 Nisan’da Ermeni lobisi tarafından gündeme getirilmeye çalışılan ‘Sözde Ermeni Soykırımı’ meselesinin, HDP Milletvekili Garo Paylan tarafından kanun teklifi olarak sunulması ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun destekleyici açıklamalarıyla başka bir boyut kazandığına dikkat çekerek, “Zilletin ortakları hadlerini iyice aştı” demişti. CHP Kırıkkale Teşkilatlarının ve Kırıkkaleli CHP’lilerin bu durum karşısında nasıl bir tepki vereceklerini de merak ettiğini ifade eden MHP’li Öztürk, “Hangi görüşe sahip olursa olsun, Kırıkkaleli hemşehrilerimin milli hassasiyetleri yüksektir. CHP İstanbul İl Başkanının ya da ittifak içerisindeki HDP’li milletvekilinin bu tavırları karşısında CHP’li hemşehrilerimin gereken tavrı göstereceğinden hiç şüphem yoktur. Zira onlar da bu durumu içlerine sindirmeyeceklerdir” diye konuşmuştu.

İlginizi Çekebilir

CHP KIRIKKALE’DE İLK ADAYINI BELİRLEDİ

İlginizi Çekebilir

KIZIK; ‘SAYGILI’DAN İZAHAT BEKLİYORUZ’

İlginizi Çekebilir

YARKADAŞ BOZDAĞ’I GÜLDÜRDÜ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

92184

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647