• Dolar
    32.544
  • Euro
    34.931
  • Ç.Altın
    4.111
  • Altın
    2.427
KIRIKKALE
32°

ÇİFTÇİ ÜRETECEK YAHŞİHAN BELEDİYESİ ALIP İHRAÇ EDECEK

Yahşihan Belediyesi, çiftçilere ekonomik kazanç sağlamak amacıyla domates kurutma tesisi kuruyor. Tesiste üretilen ürünleri belediye alma garantisi veriyor.


DOMATES KURUTMA TESİSİ

Yahşihan Belediyesi yine örnek bir projeye imza attı. İlçede kullanılmayan tarım arazilerine domates yetiştiriciliği yapılması için proje hazırlandı. Çiftçilere ekonomik kazanç ve iş istihdamı sağlanması hedeflenen proje kapsamında "domates kurutma tesisi" kurulması planlanıyor. Özel bir şirket ile protokol imzalayan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, tesiste kurutulan domatesleri yurt dışına ihracat ederek, ekonomik kazanç sağlanmasını hedefliyor.

TARIMDA DEVAMLILIK

Proje ile çiftçilerin atıl durumdaki tarlalarından gelir sağlayabileceklerini vurgulayan Türkyılmaz, "Üretken belediyecilik yolunda hizmetlerimize devam ediyoruz. Tarımda devamlılığı sağlamak adına çiftçilerimizin tarlalarını atıl durumundan çıkarıp kazanç elde etmeleri ve vatandaşlarımıza iş istihdam alanı oluşturmak amacıyla güzel bir projeye imza attık. Özel bir şirket ile ortaklaşa çıktığımız bu yolda, ilçemize 'domates kurutma tesisi' kuruyoruz" dedi.

İŞ İMKANI

Kurutulan domatesleri 6 bin haneye 100'er gram paketlenmiş şekilde dağıtılacağını ifade eden Türkyılmaz, "Kurutulduktan sonra yurt dışına ihraç olacak olan domateslere belediyemiz mahsulleri çiftçilerden alma garantisi de sunuyor. Bu projeyle üretim aşamasında halihazır iş sahibi olmayan vatandaşlarımızın yanı sıra özellikle çalışmak isteyen ev hanımlarına iş imkânı sağlanacak. Geçtiğimiz sene de arazilerimizi atıl bırakmamış çörek otu ekimi gerçekleştirmiştik. Yine kendimizin ürettiği çörek otlarını ilçemizdeki bir kısım evlere dağıtmıştık. Bu sene de üretip kuruttuğumuz domatesleri 6 bin haneye 100'er gram paketlenmiş şekilde dağıtacağız. Şimdiden projemizin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

63946

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647