• Dolar
    32.332
  • Euro
    35.094
  • Ç.Altın
    3.947
  • Altın
    2.292
KIRIKKALE
21°
02:39

İkindi'ye Kalan Süre

DAMAT MEYDANIN ORTASINDA VURULDU

Cumhuriyet Meydanı’nda düğün esnasında havaya sıkılan mermi damadı vurdu. Olayın düğünlerde silah sıkma ile ilgili bir senaryo olduğu ortaya çıktı.


SENARYO OLDUĞU ÖĞRENİLDİ 

Kırıkkale'de, "Silahtan çıkan ses, kaybedilen bir nefes" kampanyasına farkındalık oluşturmak amacıyla senaryo gereği hazırlanan düğünde havaya açılan ateş sonucu kurşunun isabet ettiği damat hayatını kaybetti. Kırıkkale Valiliği koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi'nce (KKÜ) hazırlanan ve Kırıkkale Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün de desteğiyle maganda kurşunlarını engellemek için kampanya çalışmaları devam ediyor.  

ÜNİVERSİTE TİYOTRO TOPLULUĞU

Kampanya kapsamında KKÜ Radyo ve Televizyon Bölümü ögrencilerince senaryo gereği Cumhuriyet Meydanında düğün organizasyonu yapıldı. Konvoy eşliğinde meydana gelen gelin ve damat ile davetliler davul zurna eşliğinde çalınan oyun havalarına oynamaya başladı. Bu sırada düğüne katılan davetlilerden birisi üzerindeki tabancayı çıkartarak havaya açtığı ateş sonucu kurşun isabet eden damat yaralandı. Bu sırada çevredeki vatandaşlardan birisi yaralanan damada kalp masayı yapmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ağır yaralanan damat, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. 

SİLAH SIKMAYIN 

Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar da olayın gerçek olduğunu zannederek, meydana koştu. Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü binasından "Silahtan çıkan ses, kaybedilen bir nefes" yazılı pankart asılarak, meydanda bulunan polis memuru tarafından vatandaşlar düğünlerde silah atmamaları konusunda uyarıldı. Olayın senaryo olduğunun anlaşılması üzerine tiyatro topluluğu ve olay yerine koşan vatandaşlar davul zurna eşliğinde oynadı.

İlginizi Çekebilir

YAHŞİHAN’DA SİLAHLI YARALAMA

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17444

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647