• Dolar
    32.371
  • Euro
    34.994
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
21°
07:18

Öğleye kalan Süre

DUMAN; KIRIKKALE SİLAHA İSİM VERDİ AMA PAZARDAN PAY ALAMADI

Sinerji Silah A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman, Kırıkkale’nin silaha adını verdiğini ama pazardan pay alamadığına dikkat çekti.


BASIN BAYRAMINI KUTLADI 

24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nde EYPARK Dinlenme Tesisleri’nde basın mensupları ile biraraya gelen Duman, Kırıkkale’nin savunma sanayinden aldığı pay ve şirketin yatırımları hakkında bilgi verdi. Silaha adını veren şehir olarak adlandırılan Kırıkkale’nin pazardaki durumunu anlatan Duman, “Ciro bazında baktığımız zaman Türkiye Genelinde 2021 yılında 10 Milyar Dolar Ciro’ya ulaşılırken Kırıkkale’nin bu ciroda ki payı sadece 13 milyon dolar.  Aynı zamanda AR-GE harcamalarında Türkiye genelinde 1,5 Milyar Dolara ulaşılırken maalesef Kırıkkale bu pastanın yalnızca binde 3 kadarlık bir kısmında yer alıyor’ diye konuştu. 

2 FİRMADAN BİRİYİZ 

Yakın zamanda Savunma Sanayi Başkanlığının yapmış olduğu ve bu alanda vakıf şirketleriyle çalışabilmenin anahtarı olan EYDEP Sertifikası aldıklarını söyleyen Duman, Türkiye genelinde 461 şirketin bu sertifikaya sahip olduğunu ve bunların sadece 2 tanesinin Kırıkkale’de yer aldığının altını çizdi. Yine Sinerji’nin sahip olduğu ve Milli Savunma Bakanlığının denetimleri sonucunda verilen askeri standartlarda ürün üretilebilmesinin anahtarı olan Üretim İzin Belgelerinin Türkiye’de toplam 202 firmada olduğu ve bunların sadece 6 tanesinin Kırıkkale’de yer aldığını belirtti.

KIRIKKALE’NİN KODLARINDA VAR 

“Savunma Sanayiinin kalbi olarak bildiğimiz Kırıkkale aslında bu veriler ışığında toplam payda tırnak ucu kadar yere sahip değil” diyen Duman, “Kırıkkale’de refahın artması için üretim gerekli üretim için ise siyasilerin bürokratların Kırıkkale’ye sahip çıkması, yatırımlar için ön ayak olması gerekli. Kırıkkale’nin en iyi üretebileceği şey ise silah. Bu Kırıkkale’nin kodlarında var. Ama burada politika belirlerken hedeflerimiz heykel yapmak değil üretim sahası açmak, mevcut sahaların sorunlarını gidermek, nitelikli iş gücü yetiştirmek olmalıdır. Yoksa Kırıkkale silaha adını veren şehir değil hiç bir şey yapmayan şehir olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu. 

İLÇELERİN ADLARINI SİLAHA VERECEĞİZ 

Şirket olarak önümüzde ki dönemde atacakları adımlardan bahseden Duman, “Kırıkkale, silaha bir kez daha adını verecek. Bunu ise Sinerji sağlayacak. Hatta yalnızca Kırıkkale değil tüm ilçelerimiz silaha adını verecek. Kırıkkale’de kazanıp Kırıkkale’ye kazandırmak isteyen Sinerji, onlarca kalemde sadece Kırıkkale içinde aylık 1,5 Milyon TL’ye yakın bir harcama yapıyor. Bu rakam elbette daha çok olabilir, bizler ürettikçe Kırıkkale halkına da kazandıracağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Her şeyin en iyisini Kırıkkale’de yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Kırıkkale'de yapılmayan her şeyi biz yapacağız. Kırıkkale'de bir iz bırakmak istiyoruz. İki yıl içersinde de işsizlik sorununu çözebileceğime inanıyorum. Kırıkkale'ye 500 milyon dolarlık yatırım getirebileceğime inanıyorum." dedi.

HEDEF; 100 MİLYON LİRA CİRO 

Duman, "Şuan halihazırda 500 bin silah parçası ve 500 bin tane mühimmat parçası üretiyoruz. Yeni kapasite ile birlikte 5'şer milyon adede çıkacak. İnşallah 2 yıl içerisinde 100 milyon lira ciro yapan bir firma haline geleceğiz ve bin kişi çalışacak. Kırıkkale'de potansiyel var. Sektör olarak yapılmayanı yapmaya çalışıyoruz. Daha önce Kırıkkale'de denenmeyeni denemeye çalışıyoruz." diye konuştu. Duman, ayrıca savunma sanayi ile ilgili OSB'ye başvuruda bulunduğunu ancak kabul edilmediğini bu nedenle Kırıkkale OSB’ye yapılacak olan zırhlı araç üretim tesisini Kaman İlçesi’ne yapacaklarını da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

MUHTARLARDAN SİNERJİ’YE; KIRIKKALE İÇİN GURUR KAYNAĞI

İlginizi Çekebilir

DUMAN; KIRIKKALE SİLAHA İSİM VERDİ AMA PAZARDAN PAY ALAMADI

İlginizi Çekebilir

DUMAN’DAN 300 ÖĞRENCİYE BURS

Haber Yorumları


SELDA MUTLU
Adnan bey kırıkkale için büyük bir yatırımcısınız... yeni yapacağınız zırhlı araç üretim tesisini de kaman değil kırıkkale'ye kurmanız lazım.. Kırıkkale OSB neden kabul etmedi.. merak ettim

Yorum Yaz

41818

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647