• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°

GÜMÜŞ; HASTANELERİ SENDİKA BAŞKANLARI YÖNETİR OLMUŞ

Tüm Kamu Çalışanları Sağlık Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Gümüş, “Siyaset sağlıktan elini çekmelidir. Bizler sağlık çalışanlarımızın haklarını koruyacağız” dedi.


TOPLANTI YAPTI 

Sağlık alanında çalışma gerçekleştiren personeller ile şehit aileleri ve gazilerin haklarını korumak amacıyla kurulan Tüm Kamu Çalışanları Sağlık Sendikası, faaliyetlerini hızlandırdı. Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelen Şube Başkanı Cengiz Gümüş ve yönetimi, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlar ve yapacakları çalışmaları dile getirdi. Toplantıda, Başkan Yardımcıları Sabit Kuşçu, Mahir Demir, Hüseyin Cansalı, Burcu Kara, Aysel Serin ve Fatma Dağ Yılmaz’da yer aldı.

 ARTIŞ GÖSTERİYOR

Şube kurulma aşamasından çok kısa bir süre geçmeden üye sayılarında ciddi bir artış olduğunu söyleyen Gümüş, yaklaşık 500 üyelerinin olduğunu söyledi. Üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla çalışma sergileyeceklerini ifade eden Gümüş, “Sağlık çalışanlarının bir memnuniyetsizliği var. Hem mali konularda hem de idari konularda memnuniyetsizlik var. Şuanda sağlık çalışanlarına hat safhada mobbing uygulanıyor. Artık tamamen siyasi partiler sağlık camiasında üst kurmuş durumda. Sendika Başkanları hastaneleri ve sağlık camiasını yönetir duruma geldi. Hastaneleri gezin insanlarda korku olduğunu göreceksiniz”  dedi.

ASLA YALNIZ DEĞİLLER

Gümüş “Tıp Fakültesi’nde biz geldikten sonra sendikacılığın başladığını hissettirmek istedik. Bizlere dışardan gönüllü temsilci olan arkadaşlarımız ile biz bir aile olduk. Herkes gönüllü olarak bizlere çalışıyor. Artık insanlar bazı şeylerden bıktılar. Teşvikte sıkıntılar var diyorlar. Sağlık memurları annesi babası gibi hastalara hizmet ediyor. Bu hizmetin karşılığını da alamıyorlar. Burada ciddi anlamda sıkıntılar var. Hastanelerde alışan herkes emeğinin karşılığını alamıyor” ifadelerini kullandı.

HAKLARINI KORUYACAĞIZ

Açıklamalarının devamında Gümüş “Hastanede çalışan herkes hastaneye mutlu girmiyor, mutlu çıkmıyor. Bunun sebebi ise maddi, sosyal, baskı ve mobbing yüzünden. Bizim üyelerimizin talepleri para değil, üzerimizde bulunan bu mobbingi kaldırın diyor. İnsanlar mutlu değil. Bizim yalanla adaletsizlikle işimiz yok. Büyük vaatlerde de bulunmuyoruz. Biz elimizden gelen mücadeleleri vereceğiz. Gerek sizler aracılığı ile gerekse eylemlerse sesimizi duyuracağız ve sağlık çalışanların hakkını koruyacağız. Biz ikna edilenler değil, biz inananlar kişi olarak biz bu mücadeleye girdik. Sağlık çalışanlarına yapılan baskı ve tacizin karşısında olacağız” dedi. 

İlginizi Çekebilir

ALTINIŞIK GENEL MERKEZE BAŞVURUDA BULUNDU

İlginizi Çekebilir

ANKARA-KIRIKKALE-DELİCE OTOYOLU BAŞLIYOR

İlginizi Çekebilir

ALTINIŞIK’TAN ŞOK İDDİA; İKİ BELEDİYE BAŞKANI PARTİMİZE GEÇMEYE HAZIR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

40709

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647