• Dolar
    32.497
  • Euro
    34.877
  • Ç.Altın
    4.298
  • Altın
    2.481
KIRIKKALE
27°
03:9

Öğleye kalan Süre

KIZIK; ‘SAYGILI’DAN İZAHAT BEKLİYORUZ’

CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, şehirde aylardır süren çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’dan izahat istediklerini söyledi.


MECLİS ÜYESİ DERDEST EDİLDİ 

CHP Merkez İlçe Başkanı Kızık, olaylı belediye meclis toplantısı ve şehirde yürütülen asfalt çalışmaları ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Kırıkkale Belediyesi’nin tarihinde görülmemiş şeylerin yaşandığı bir meclis toplantısını yaşandığını belirten Kızık “Muhalefet parti guruplarının kamuoyu adına soru önergesi vererek, yapılmış veya yapılmakta olan işlere dair bilgi alma, edinme haklarını kullandığı ancak herkesi hayrete düşüren tepki ile karşılaştıkları bir meclis toplantısına şahit olduk. Kırıkkalelilerin adına soru sorma, araştırılmasını isteme hakkına sahip olan meclis üyelerinin, sorularından rahatsız olan,  araştırma ve sorma hakkına sahip olan meclis üyelerinin susturulmaya çalışıldığı ve hatta belediye kolluk görevlileri vasıtasıyla hukuken hiçbir hakları bulunmamasına rağmen, belediye meclis salonundan derst edilmeye çalışıldıklarını gördük.” dedi. 

NEDEN TEPKİ GÖSTERDİNİZ?

Kızık “Belediye başkanından daha fazla oy almış, bütün şehri temsil eden meclis üyelerine karşı saygı ve teamül kurallarının tümüyle hiçe sayıldığı bir meclis toplantısına şahit olduk. Peki, bu toplantıda bunlar neden oldu? Muhalefet, ASELSAN firması tarafından alınan ihale ile ilgili bir önerge verdiğinden yaşandı. Şimdi buradan Kırıkkale Belediyesi Başkanına soruyorum; “ASELSAN firması tarafından alınan ihalenin, ihale şartnamesine uygun olarak yapılmadığının araştırılmasını isteyen bir önergeye niye böyle tepki gösterdiniz. Meclis üyelerini meclis salonundan attıracak kadar sizi öfkelendiren nedir? Kırıkkalelilerin öğrenme hakkı olan bu şeyin sorgulanmasını araştırılmasını neden istemiyorsunuz? Buna neden tahammül göstermiyorsunuz?” ifadelerini kullandı. 

ZAN ALTINDA BIRAKILDI 

Kızık açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Şehir genelinde aylardır çalışma yürütülürken ve herkes bunun sıkıntısını yaşarken, Kırıkkale Belediyesi’nden bu çalışmalara ilişkin doyurucu bir izahat göremedik ne yazık ki. Muhalefet meclis üyeleri konuyla ilgili bir önerge sunarak bu konuda izahat istemişlerdir. Ancak Belediye Başkanı Mehmet Saygılı hem önergeye ve hem de önergeyi sunan muhalefet meclis gurubuna tepki göstererek, izah edecek bir şeyleri olmadığına işaret etmiş, “Biz koruk yemedik ki dişimiz kamaşsın” diyerek muhalefeti zan altında bırakıp, konuyu da imalı cümlelerle geçiştirip konuya ört bas etmeye çalışmıştır. Hadisenin devamında ise yerel basına yansıdığı gibi kendisini herkesin bildiği ancak ayıp olmasın diyerek açıkça ifade etmediği şekilde “Ben kibirli bir adamım. Burnum yere düşse eğilip almam” şeklinde bir cümle kurmuştur. Saygılı’ya şunu hatırlatmak isterim, siz bunu kendinize yakıştırır ve böyle de yapabilirsiniz.”

CHP, HAKKI YERE DÜŞÜRMEZ

“Ancak bilmenizi isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak, vatandaşlarımızın, Kırıkkaleli hemşerilerimizin hiçbir hakkını yere düşürmeyiz. Onu yere düşüren siyasetçiler olursa, o hakkı yerden alır kaldırırız. Halkın önünde, halkın meclisinde kibir olmaz, halkın menfaati varsa kibir ile bahane uydurulmaz.  Belediye Başkanı Saygılı, muhalefeti zan altında bırakarak, dikkat çekici ifadelerle saptırarak geçiştirmeye çalışmasın. Kendisinin kullandığı o ifadeler kendisini gayet güzel anlatmaktadır. Biz işin orasında değiliz. Bizler, il merkezinde aylardır süren ve bir türlü tamamlanamayan, artık eziyete dönüşen, birçok iddia ve şaibe içeren işlerle ilgili izahat bekliyoruz. Ve şu soruların yanıtlanmasını istiyoruz:

CEVAP BEKLEYEN SORULAR 

1. Sayın Mehmet Saygılı; iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapıyorsunuz, bu şehre bunca hizmet lazımdı da bugüne kadar neden beklediniz, şimdi ne oldu da şehrin altını üstüne getirir gibi birçok iddia barındıran çalışmalara giriştiniz?

2. Şehre elbette hizmet yapılmasına karşı değiliz, ancak yol, kaldırım ve geçit çalışmasının maliyeti nedir, ihaleler kimlere nasıl verilmiştir ve bu işleri gerçekte kimler yapmaktadır?

3. İşlerin Aselsan tarafından farklı farklı kişilere taşeron olarak verildiği doğru mudur?

4. Aselsan’ın kamera işini ihaleli olarak aldığı ileri sürülüyor. Peki diğer asfalt, yol ve kaldırım işlerini kimler yapmaktadır? Bu işleri kimler hangi ihale ile hangi bedelle almış ve ne zaman tamamlayacaklardır?

İlginizi Çekebilir

MİLLET İTTİFAKI TEK SES TEK YÜREK

İlginizi Çekebilir

BOZDAĞ; BİR BELEDİYE BAŞKANININ SÖYLEMESİ İLE DEĞİŞİM GERÇEKLEŞMEZ

İlginizi Çekebilir

CHP’YE GÖRE KIRIKKALE’NİN ÖNCELİKLİ SORUNU; İŞSİZLİK

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16193

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647