• Dolar
    32.376
  • Euro
    34.968
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
22°
00:28

Öğleye kalan Süre

KUZUCU; ETİLER ALT GEÇİDİ İLE İLGİLİ DUYUMLARIMIZ VAR

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Yavuz Kuzucu, şehir ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kuzucu’nun hedefinde Kırıkkale Belediyesi ve cumhur ittifakı milletvekilleri vardı.


20 YILDA GÖRDÜK

Parti yöneticileri ile birlikte basınla biraraya gelen Kuzucu, Kırıkkale ve ülke gündemini değerlendirdi. Açıklamalarında Kırıkkale Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulunan Kuzucu, özellikle Etiler altgeçidine dikkat çekti. Kuzucu “Kırıkkale’miz maalesef yerel yönetimler açısından da büyük şanssızlıklar yaşamaktadır. Yaklaşık yirmi yıldır AKP’nin kazanıp yönettiği Kırıkkale’mizde gözle görünür önemli bir belediye projesi uygulanmamıştır. Kırıkkale’miz ülkemizin en genç, en yeni ili olduğu için imarı ve devasa örnek çalışmalarıyla diğer illere örnek olması gerekirken bir türlü büyük bir köy görüntüsünden beceriksiz yönetimler yüzünden kurtulamamıştır. Eğer gerçekten işi bilen kişileri seçemezsek belediye başkanının partisinin iktidarda olmasının da bir işe yaramadığını geçen yirmi yılda gördük. Maalesef şehir olarak zamanımız boşa harcandı. Birçok ilimiz ülke genelinde çalışmalarıyla kendini gösterirken bizim belediye başkanlarının  özellikle son yirmi yılda iş bilmezlikleri şehrin de yerinde saymasına sebep olmuştur.” dedi.   

HALKTAN KOPUK BELEDİYE

Kuzucu “Şu anki Kırıkkale Belediyesi halktan kopmuş,  kendi belediye sarayına kendini kilitlemiş plansız, programsız bir şekilde ne yaptığının da kendisinin de bilmediği bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Yol asfaltlaması yapıyor bugün yaptığını yârin kazıp başka bir şey yapıyor. Köprü yapıyorum diye övüne övene başlattığı Etiler kavşak köprüsü adeta kaderine terk edildi. Planlı programlı çalışmayan belediye köprünün yapımının uzamasına buda çevre sakinlerinin mağdur olmasına sebep olmuştur.  Kırıkkale belediyesinin yol ve kavşak yapmadaki beceriksizliği bir kere daha anlaşılmış oldu. Gençlerin “Aşkımız bitmesin Kırıkkale köprülerinin yapımı gibi” sözleri bir kere daha doğrulanmış oldu. Büyük övünç ve reklamlarla başladıkları Etiler Köprülü Kavşak çalışmasını da ellerine yüzlerine bulaştırmışlar, çalışmalar adeta durma noktasına gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

ESKİ PROJE

Kuzucu açıklamalarının devamında “Duyumlarımıza göre Etiler yol kavşağına uyguladıkları projenin çok eski ve güncel olmadığın farkına köprünün bitme aşamasına geldikten sonra haberlerinin olduğu. Eğer bu böyleyse belediye için affedilmez bir skandal olduğudur. Belediyenin ihmalinden dolayı etkilenen esnaf ve vatandaşların kaybolan haklarının karşılığını kim verecek? Halka, esnafa manava, taksiciye sorduğumuzda belediye başkanını yıllardır halkın içinde hiç görmediklerini söylemektedirler. Bundan sonraki hiçbir seçimde bu belediye başkanının halkın karşısına gelemeyeceğini söylemekteler.” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI VEKİLLERİNİ GÖREN VAR MI?

Cumhur ittifakı milletvekillerini de eleştiren Kuzucu “İlimizde İktidarın ve küçük ortağının birer milletvekili bulunmaktadır. Bu vekillerin  bugüne kadar Kırıkkalemizin hayrına bir icraat yaptıklarını göreniniz duyanınız var mı? Yok Çünkü Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde  milletvekillerinin pek etkinliği kalmamıştır. Bunun içinde mecliste kendileri çalıp kendileri oynadığından halkın huzuruna çıkacak yüzleri de kalmamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde vekillerin kanun yapmadan başka bir görevleri kalmamıştır. Bu sistemde dışarıdan atanan bakanlar da vekilleri muhatap almamaktadırlar. Bu sebeple meclisteki milletvekillerinin birçoğu mecliste yetkisizce oturmaktan rahatsız olduklarını zaman zaman dile getirmekteler. İktidar ve küçük ortağının iki Milletvekili Kırıkkale için bir şeyler yapamadığı gibi destekledikleri kanun ile Kırıkkale’nin kuruluşuna vesile olan şehrimizin ve ülkemizin önemli bir markası olan MKE’yi  özerkleştirilmek sureti ile iki bin civarında çalışanının başka şehirlere tayin istemesi sebebi ile Kırıkkale hem nüfus kaybetmiş hem de önemli bir ekonomik girdiden mahrum kalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

HEDEF TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Merkez İlçe Başkanı olarak atandığında 200 civarında olan üye sayılarının olduğunu hatırlatan Kuzucu “ Şu anda üç binin üzerine çıkarmış durumdayız. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle nüfus oranına göre Türkiye dördüncüsü olduk. Hedefimiz bu yıl sonu itibarıyla Türkiye birincisi olmaktır. Bu gayretle ilk seçimlerde arkadaşlarımızla beraber İyi Partimizi hem ülkemizde hemde ilimizde birinci parti yapacağız. Ülke hepimizin. Aynı gemide yolculuk yapıyoruz. Geminin sağ selamet ilerlemesi hepimizin amacıdır. Bir tarım ülkesi olan ülkemizin saman bile ithal etmesi hepimizi derinden etkilemektedir. Bu hükümetin artık bu ülkeye verebileceği bir artı kalmamıştır. Arzumuz bir an önce seçim olup halkımızın teveccühü ile bu hükümetin gitmesi yeni bir hükümetin kurulmasıdır. Allah’ın izni ile İyi Parti ilk genel seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığını hem de hükûmeti kuracak çoğunluğu alacak ülkenin bundan sonraki yönetiminde söz sahibi olacaktır. Yapılan tüm haksızlıklar giderilecek,  liyakatli kişiler iş başına gelerek başta tarım ve sanayi olmak üzere her alanda atılımlar yapılırken,  adaletin hâkim olduğu bir sistem kurularak tek adam yönetimine son verilecektir.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİLİ GENÇLERDEN KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ

İlginizi Çekebilir

ÖZEN İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞINA ADAY

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BARAN’A EMANET

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90385

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647