• Dolar
    32.561
  • Euro
    34.957
  • Ç.Altın
    4.086
  • Altın
    2.425
KIRIKKALE
26°

ROTA BELİRLENDİ; ANKARA'DAN DELİCE İÇİN YOLA ÇIKILIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ihalesinin 24 Ağustos'ta yapılacağını duyurdu.


7 KAVŞAK 4 TÜNEL

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kesintisiz otoyol ulaşımı için çalışmaların sürdüğü kaydedilerek iki projenin önemine işaret edildi. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi ile 43 ilin geçiş noktası konumundaki Kırıkkale'nin ekonomisinin gelişeceği vurgulanan açıklamada, Ankara-Kırıkkale hattında bulunan mevcut devlet yolu yoğunluğunun da otoyol projesiyle azaltılacağı bildirildi. Açıklamada, proje kapsamında 7 kavşak, 4 tünel, 8 viyadük ve 3 otoyol hizmet tesisinin yapılmasının planlandığı aktarıldı.

120 KİLOMETRE

Söz konusu ihalenin 24 Ağustos'ta gerçekleştirileceği bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu, 101 kilometre otoyol ve 19 kilometre bağlantı yolu olmak üzere, toplam 120 kilometre uzunluğunda. Otoyol güzergahı, mevcut Ankara çevre yolunda yer alan Karapürçek Kavşağı ve Samsun Yolu Kavşağı'nın arasındaki Kızılcaköy mevkisinden başlayacak, Çerikli beldesinin kuzeyinden Kırıkkale-Yozgat devlet yoluna bağlanacak. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu güzergahı, Marmara-Doğu Anadolu, Ege-Karadeniz ve Akdeniz-Karadeniz koridorları arasında önemli bir köprü özelliği taşıyor. Otoyol projesiyle yük ve yolcu taşımacılığı daha güvenli, hızlı ve konforlu bir şekilde Ankara'nın doğu ve kuzey koridoruna ve buradan da Orta Doğu ve Kafkasya ülkelerine aktarılacak."

CAN “ TRAFİK RAHATLAYACAK”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da batıdan doğuya kesintisiz bir otoyol ağının hedeflendiğini bildirdi. Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ve Antalya-Alanya Otoyolu Projesi ile hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz. Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracatla büyütme çabaları için gerekli altyapı yatırımlarını planlı bir şekilde gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.” AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Uzun zamandır Takip ettiğimiz proje. Çok teşekkür ederim Sayın Bakanım 45 ilin geçiş güzergahı  Kırıkkale’miz de ki trafik rahatlayacak” ifadelerini kullandı.  

Haber Yorumları

Yorum Yaz

52127

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647