• Dolar
    32.331
  • Euro
    35.088
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.306
KIRIKKALE
21°

SİNERJİ’DEN 750 KİŞİLİK İFTAR

Özel silah sanayinin ilimizdeki öncü kuruluşu Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş., Mersan Congresium'da gerçekleşen geleneksel ramazan ayı iftar programında, çalışanlarıyla bir araya geldi.


GELENEKSEL İFTAR SOFRASI

2014 yılında silah ve mühimmat parçaları üretmeye başlayan, 2019 yılında Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni fabrikasını kurma başarısını gösteren Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. geleneksel ramazan ayı iftar programında, çalışanlarıyla bir araya geldi.

250 çalışanın ailesi ile birlikte katıldığı davette 750 kişi hep birlikte oruçlarını açtı. Kur’an tilaveti ile başlayan program, tasavvuf dinletisi, semazen gösterisi ile devam etti.  Çocuk davetlilerinde unutulmadığı yemekte, çocuklarında eğlenebilmesi için Hacivat Karagöz oyunu ve ardından sihirbazlık gösterisi yapıldı.  İftar yemeğinden sonra çalışanlarına hitap eden, Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman, yemeğe katılım gösteren çalışan ve ailelerine teşekkür etti.

SIKINTILARA BİRLİKTE GÖĞÜS GERİYORUZ

Yedi yıllık bir firma olduklarını çalışanlarıyla her fırsatta bir araya geldiklerini ifade eden Duman; ‘Bu iftar yemeği de bunlardan bir tanesi, bu tarz organizasyonlarımız olmaya devam edecek’, dedi. Ramazan ayının birlik beraberlik ayı olduğunu ifade eden Duman, ‘Ülkemiz dar bir boğazdan geçmekte, ciddi manada ekonomik sıkıntıları hep birlikte hissediyoruz, biz Sinerji olarak bu sıkıntıları nasıl bertaraf ederiz, çalışanlarımızla birlikte bu sıkıntıyı nasıl def ederiz, bunun çalışması ile ilgili arkadaşlarımızla, özellikle insan kaynakları birimimizle gece gündüz istişare ediyoruz. Tabi yedi yıllık bir firma olmamız münasebetiyle, 4-5 çalışanla başlayan bu süreçte şu an da 250 kişi den fazla çalışanı olan 30’a yakın kendi bünyesinde mühendisi barındıran ve gün geçtikçe de büyümeye devam eden Sinerji, bu ekonomik sıkıntıların çözümü ile ilgili iyileştirme çalışmaları yapmaktayız’, dedi.

HER ZAMAN ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ

Tüm çalışanlarına yeni bir müjde veren Adnan Duman; ‘2022 yılında en düşük maaşı 5.000 TL yaptığımız iyileştirmeyle performansa dayalı tüm çalışanlarımıza minimum %10 maksimum % 50 zam yapmayı ekibimizle uygun gördük, hayırlı uğurlu olsun’, dedi. Müjdeli haberi sevinç çığlıkları ve alkışla karşılık bulan Duman sözlerine şöyle devam etti; ‘Tüm çalışanlarımızın bildiği bir konu var, yıl sonuna kadar yetiştirmemiz gereken ürün gruplarımız var eğer onları da zamanın da teslim edebilirsek bu verdiğimiz zammın 5 katını daha çalışanlarımıza insan kaynaklarımızla birlikte veriyor olacağız’, dedi. ‘Var gücümüzle çalışmaya, Kırıkkale’nin gururu olmaya devam edeceğiz, biz 30 bin TL KOSGEB desteğiyle kurulmuş bir firmayız. 6 yıl önce aranızda oturan biri olarak şu an burada olmam sadece kendi emeğim değil tüm çalışanlarımızın ve ekip arkadaşlarımızın emeğidir’, dedi ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ UNUTULMADI

Kurumsal olarak nasıl büyüdüklerini anlatan Duman; ‘Bir Kırıkkaleli olarak sıfırdan bir şirket kurup, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 46. firması, daha sonra 53. firması, 2023 yılı itibari ile de inşallah Türkiye’nin en hızlı büyüyen firması nasıl olunur, bunu herkes görecek, bunu sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz’, dedi ve katılımcı tüm çalışan ve ailelerine teşekkür etti. Şirket çalışanlarının yaş ortalamasının 26-27 arasında olduğu bilinen Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. iftar yemeğinde öğrencileri de unutmadı. Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölüm öğrencilerinin de katıldığı iftar yemeğinde stajyer olarak başlayıp, şirketin en genç mühendisi olarak Sinerji ailesine katılan Aleyna Nurkıran duygu ve düşüncelerini paylaşarak, katılımcı üniversite öğrencilerine ilham kaynağı oldu.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68387

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647