• Dolar
    32.605
  • Euro
    34.781
  • Ç.Altın
    4.268
  • Altın
    2.497
KIRIKKALE
25°
03:48

Öğleye kalan Süre

SÖNMEZ’E AZERBAYCAN’DAN İLK VATANDAŞLIK ÜNVANI

Yahşihan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Sönmez'e Türk Dünyası’nın birliği ve bütünlüğüne yapmış olduğu katkılarından dolayı Şuşa'nın ilk vatandaşlık unvanı verildi.


29 YILDIR GAYRET GÖSTERİYOR 

Kardeş ülke Azerbaycan'ın kültür başkenti ve Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'nın ilk vatandaşlık unvanıyla büyük bir sevinç ve mutluluk yaşayan Sönmez, Ahmet Yesevi yolunu ve prensiplerini gönüllerde buluşturmak için 29 yıldır büyük gayret gösteriyor. Sönmez, yıllar sonra Ermenistan işgalinden kurtulan Şuşa'da düzenlenen bir toplantıya katıldı ve duygulu anların yaşandığı toplantıda kendisine, Azerbaycan'ın Kültür Bakanı Anar Kerimov tarafından Şuşa'nın ilk vatandaşlık unvanı verildi.

ONURLA TAŞIYACAĞIM

Türkiye adına böyle bir kimliğe sahip olmanın kendisi için büyük bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Sönmez, bundan sonraki süreçteki çalışmalarda ve atacağı her adımda bu değeri onurla taşıyacaklarını belirtti. Sönmez, kendisine verilen ve üzerinde Şuşa yazan Karabağ'ın simgesi olan "Har-ı Bülbül' sembollerini ise yakasından hiç ayırmıyor. Yaşadıklarını anlatan Sönmez yaptığı açıklamada, "28 yılı aşkın bir zamandır Ahmet Yesevi yolu araştırmacısıyım. Elimden geldiğince kendi şahsi gayretlerimle Ahmet Yesevi atamızı ve onun ocağında yetişen ve Türk dünyasının ata yurtlarının hemen hepsine yayılmış olan talebelerini anlatmaya, onun yol prensiplerini gönüllerle buluşturmaya gayret ediyorum." dedi.

 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

52972

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647