• Dolar
    32.372
  • Euro
    34.978
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
21°
07:31

Öğleye kalan Süre

TIP FAKÜLTESİNE SON TEKNOLOJİ MR CİHAZI; 4 DAKİKADA MR ÇEKİYOR

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hastalara daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için son teknolojileri içerisinde barındıran MR cihazı hizmete girdi.


DEVLET KURUMLARINDA İLK 

MR cihazının üstün teknolojik özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Radyoloji öğretim üyesi Doç. Dr. Adnan Özdemir; “MR cihazımız ülkemizde devlet kurumlarında, yapay zekâ teknolojisine sahip ilk 1.5T MR cihazı olma özelliğini taşımaktadır. Yapay zekâ teknolojisinin en önemli özelliklerinden biri MR görüntülerinin kalitesi en üst düzeye çıkarmasıdır. Bu da vatandaşlarımıza verilen sağlık hizmetlerinin niteliği artmasını ve hekim arkadaşlarımızın ileri teknolojiyi kullanarak tanı ve tedavi olanaklarına ulaşmış olmalarını sağlamaktadır.’’şeklinde konuştu.

4 DAKİKADA MR ÇEKİLİYOR 

Doç. Dr. Adnan Özdemir erken teşhiş ve acil müdahale konusunun önemine değinerek ‘’Yapay zekânın önemli diğer bir katkısı da çekim sürelerinin oldukça kısalmasına neden olmasıdır. Kısa sürede yüksek kalitede görüntüler elde edilebilmektedir. Kısa sürede MR çekimlerinin tamamlanması hastalarımızın çekim esnasındaki konforunu artırmaktadır. Örneğin bir beyin MR tetkiki yaklaşık 7 dakikada, bel MR tetkiki 4 dakikada çekilebiliyor. Çekim sürelerinin kısa olması MR randevularının kısalmasına neden oluyor. Hastanemizde MR çekimleri için randevu aynı güne veya bir sonraki güne verilip, MR sonuçları ise 3 gün içerisinde çıkıyor. Çevre illerde MR randevularının uzun sürelere verilmesi nedeni ile özellikle Ankara’dan hastalarımız MR çektirmek için hastanemize müracaat ediyorlar. 24 saat kesintisiz hizmet verecek MR cihazımız şehrimize hayırlı olsun’ dedi.

İlginizi Çekebilir

KAPLAN; KANAAT ÖNDERLERi SAHANIN NABZINI TUTUYOR

İlginizi Çekebilir

TÜRK METALSPOR KOCAOĞLU’NA EMANET

İlginizi Çekebilir

FRANSA’DAN GELDİ EDS’YE ÇARPTI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22982

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647