• Dolar
    32.371
  • Euro
    35.023
  • Ç.Altın
    4.006
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
22°
02:3

İkindi'ye Kalan Süre

TÜM KAMU-SEN SAĞLIK TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDE YETKİLİ SENDİKA OLDU

Ağustos 2022’de kuruluşu gerçekleşen Tüm Kamu-Sen Sağlık Kırıkkale Şubesi büyümeye devam ediyor. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde yetkili sendika Tüm Kamu-Sen Sağlık Sendikası oldu.


TEŞEKKÜRLER

Tüm Kamu-Sen Sağlık Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Gümüş, sendika çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.  Gümüş “Ağustos 2022’de şubemizin kuruluşu gerçekleşmiş olup, yürürlükte olan ve sendikal özgürlüğe pranga vuran bir kanuna rağmen yoğun çalışmalar sonrasında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde Yetkili Sendika Tüm Kamu-Sen Sağlık Sendikası olmuştur. Bu yola çıktığımız günden beri yanımızda olan Tüm Kamu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Yaşar Hüseyinoğlu’na ve Yönetimine, Tüm Kamu-Sen Sağlık Sendikası Genel Merkezine, Kırıkkale Şube Yönetimine ve tüm sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim.” dedi. 

O BARAJIN ALTINDA KALACAKLARDIR

Gümüş “Bilindiği üzere; Sendikacılık tarihine kara bir leke çalınmış ve Ocak 2023 itibarı ile Kamu Görevlileri Sendikalarına %2 Barajı getirilerek sendikal özgürlüğe doğrudan müdahalede bulunulmuştur. Fakat bilinmelidir ki 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 28'inci maddesine, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 51.maddesine,  87 nolu Sendika Özgürlüğü ve Sendikalaşma Hakkının Korunması Sözleşmesine, 98 nolu Örgütlenme ve Toplu Pazarlık Hakkı Sözleşmesine ve Danıştayın bir önceki %1 kararına bütünüyle aykırılık arz eden bu baraj, Anayasa Mahkemesi tarafından yıkılacak ve ali cengiz oyunları ile hak gaspında bulunanlar o barajın altında kalacaklardır. Ne yaparlarsa yapsınlar üzerimize ne ile gelirseler gelsinler bizler mütemadiyen kamu çalışanlarının yanında olacak ve kimileri gibi paranın ve rantın peşinde olmak yerine yalnızca ve yalnızca gerçek sendikacılığın bütün sorumluluklarını ivedilikle yerine getirmek için mücadele vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

KIRIKKALE’DEKİ TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI AİLEMİZE KAZANDIRACAĞIZ

“Bizler aslında bu yola adım atarken bir sendika olmaktan daha çok ortak hedefleri bulunan ve ortak sorunları çözüme kavuşturmak isteyen, her daim birbirini sorgulayabilen, samimi ve içten, duygusal temellerle birbirine bağlı ve beraberken adeta bir çelik gibi bükülemeyen bir aile kurmayı hedefliyorduk.” diyen Gümüş “Hepimizin bildiği gibi aile toplumsal kurumların yapı taşlarından birisidir ve geriye kalan bütün toplumsal kurumları doğrudan veya dolaylı yoldan etkilemektedir. Kamu’da ihtiyaç olunan şey ise işte tamda budur. Kamu çalışanlarının birbirine kenetlenerek kendilerini güvende ve böylesine sıcak ilişkiler içinde hissetmeye ihtiyaçları bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz şu süreç içerisinde mobbinglere, dayatmalara, %1 barajına ve hatta %2 barajı gibi çeşitli ali cengiz oyunlarına rağmen bu hedefi  gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Her koşula rağmen  er yada geç Kırıkkale’deki tüm kamu çalışanlarını ailemize kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

YIKILMAZ AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI

İlginizi Çekebilir

ALTINIŞIK; TUTTUĞUNU KOPARAN BİR SİYASETÇİYİM

İlginizi Çekebilir

BOZDAĞ; BİR BELEDİYE BAŞKANININ SÖYLEMESİ İLE DEĞİŞİM GERÇEKLEŞMEZ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99299

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647