• Dolar
    34.232
  • Euro
    37.127
  • Ç.Altın
    5.019
  • Altın
    2.983
KIRIKKALE
14°
03:15

Öğleye kalan Süre

TÜRKİYE'NİN EN YAŞLI İNSANI ARZU NİNE HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye’nin en uzun ömürlü insanı olarak tanınan 117 yaşındaki Arzu Sınırlıoğlu, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde yaşama veda etti.


6 ÇOCUK ANNESİ 

Delice ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğup büyüyen Arzu Nine, uzun ve sağlıklı bir hayat sürdü. Geçtiğimiz yıllarda COVID-19’a yakalanan ve hastalığı yenerek taburcu olan Sınırlıoğlu, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 1907 yılında Kırıkkale’nin Elmalı köyünde dünyaya gelen Arzu Sınırlıoğlu, hayatının büyük bölümünü burada geçirdi. Altı çocuk annesi olan Sınırlıoğlu, doğayla iç içe bir yaşam sürdü. Çocukluğundan itibaren sağlıklı ve doğal bir beslenme düzeni uygulayan Arzu Nine, uzun ömrünü bu yaşam tarzına borçlu olduğunu sık sık dile getirirdi. Sabahları taze süt içmeyi, kendi yetiştirdiği sebzeleri tüketmeyi ve gün içerisinde hayvanlarıyla gezintiye çıkmayı alışkanlık haline getirmişti. 

COVİD'E MEYDAN OKUMUŞTU 

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen COVID-19 pandemisi sırasında, Arzu Sınırlıoğlu da bu zorlu süreci yaşadı. 2020 yılının Aralık ayında koronavirüse yakalanan Arzu Nine, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi görmüş, yaşına rağmen virüse karşı büyük bir direnç göstermişti. Doktorların yakın ilgisi ve titiz tedavisi sonucu hastalığı yenerek taburcu olan Arzu nine, o dönem büyük bir azmin simgesi haline gelmişti. Son yıllarını kızıyla birlikte geçiren Arzu Sınırlıoğlu, evinde aniden rahatsızlanınca 112 Acil Servis aranarak hastaneye kaldırıldı. Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen Arzu Nine kurtarılamadı.

İlginizi Çekebilir

BULUT İYİ PARTİ’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İlginizi Çekebilir

ANKARA-DELİCE OTOYOL İNŞAASI BAŞLIYOR

İlginizi Çekebilir

SON DURUM; ERDOĞAN 105.648 KILIÇDAROĞLU 58.598 ŞİMDİ SÖZ SEÇMENDE

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14900

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647