• Dolar
    32.448
  • Euro
    34.467
  • Ç.Altın
    4.180
  • Altın
    2.471
KIRIKKALE
27°
02:49

Öğleye kalan Süre

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE ASKON’DAN GÜZEL BİR HABER

ASKON Kırıkkale Şubesi ile Kırıkkale Üniversitesi, üniversitede eğitim gören öğrencilere dönük tasarım yarışması düzenliyor. Yarışmaya, Kırıkkale Üniversitesi’nde halen eğitim gören tüm öğrenciler katılabilecek.


BİRİNCİYE 20 BİN LİRA

Metal tel ürünleri sektöründe yenilikçi fikirleri desteklemek, Kırıkkale firmalarının ihracat rekabet gücünü artıracak, katma değeri yüksek, özgün ve modern ürünlerin tasarlanmasına zemin hazırlamak, öğrenci tasarımcılar ile sektörü buluşturmanın yanı sıra Kırıkkale'de tasarım kültürünü yaygınlaştırmak ve özendirmeyi amaçlayan yarışma Kırıkkale Üniversitesi'nin tüm bölümlerinde eğitim gören gençlere açık olacak. "İç ve Dış Mekan Mobilya", "Dekoratif Ev Aksesuarları" ve "Aydınlatma Grubu" olmak üzere toplam 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmada dereceye giren eserler için birincilik ödülü 20 bin lira, ikincilik ödülü 10 bin lira, üçüncülük ödülü ise 5 bin lira olarak belirlendi. Yarışmada ayrıca seçici kurul tarafından belirlenen 25 esere "ASKON Kırıkkale Tasarım Teşvik Ödülü" verilecek.

HEM EĞİTİM HEM ÜRETİM

Yarışma hakkında bilgi veren ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik, üniversitelerin aynı zamanda sanayi kesiminin beyin gücünün kaynağı olduğuna dikkat çekerek, gençlerin üretim potansiyelimize katılmaları ve yeteneklerine değer kazandırmaları noktasında tüm kesimlerin işbirliği içinde çalışmasının önemine işaret etti. Başkan Geyik, Tasarım yarışmasının gençlerimizi henüz eğitimleri sırasında üretime katılmaya sevk ederek gelişmelerine destek olacağına dikkat çekti. Tasarım Yarışması ana sponsoru ASKON Kırıkkale Başkan Yardımcısı ve Akçelik Tel İmalat Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akçelik ise Kırıkkale'den marka ürünlerin mimarlarının çıkmasını arzu ettiklerini belirterek, yarışmanın ürün tasarımını teşvik edeceğine inandıklarını açıkladı. Yarışmaya son başvuru tarihi 10 Aralık olarak açıklandı. 

 

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALE’DEN 750 BAŞVURU

İlginizi Çekebilir

TEKBIYIKOĞLU; BASININ DEMOKRASİDE Kİ YERİ ÇOK KIYMETLİ

İlginizi Çekebilir

SAYGILI İÇİN ATALAY DEVREDE

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68265

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647