• Dolar
    32.561
  • Euro
    34.957
  • Ç.Altın
    4.086
  • Altın
    2.425
KIRIKKALE
26°

VAROL’DAN PAYLAN İÇİN SUÇ DUYURUSU

MHP’den 24.dönem Hakkari Milletvekili Adayı olan Kırıkkaleli Doğan Varol, HDP Milletvekili Garo Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu.


2 MADDEDEN 

Sözde Ermeni soykırımının tanınması İçin TBMM’ye teklif veren HDP’li Paylan’a suç duyurusu. Kırıkkaleli siyasetçi Doğan Varol Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına; T.C.K’nın 216. maddesi olan halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama T.C.K’nın 301. maddesi olan Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini,

Devletin kurum ve organlarını aşağılama

gerekçesiyle Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu.  Suç duyurusunda Varol  “Paylan tarafından sunulan kanun teklifi sıradan bir başvuru olmayıp, 1915 yılında yaşanan olayları soykırım iftirası ile niteleyen ve soykırım iftirasının tanınmasını istemekte olup, anılan teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verilmesi; milletimize, ecdadımıza, devletimize ve tarihimize açık bir iftiradır.” dedi. 

HAKARETTİR

Varol “Görüleceği üzere şüpheli tarafından sunulan kanun teklifi Türkiye Cumhuriyeti Devletini , Türkiye Cumhuriyeti Devletinin organlarını ve yüce Türk Milletine yapılmış alenen bir hakarettir. Ayrıca şüpheli tarafından söz konusu eyleme ilişkin cüretkarlık dokunulmazlık koruması altında ve bu korumaya güvenerek gerçekleştirilmiştir. Yine basın ve yayın organları aracılığı ile de şüpheli tarafından söz konusu eylem ve söylemler tekrar edilmek suretiyle suç konusu hususta ısrar edilmektedir. Bilindiği üzere Devlet; millet, toprak ve egemenlik olmak üç unsurdan meydana gelmektedir. Şüpheli şahıs tarafından anılan kanun teklifi ile; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Organları ve Türk Milleti doğrudan hedef alınmak suretiyle anılan bu üç unsura da açıkça iftirada bulunulmakta ve hakaret edilmektedir.”

DAVA AÇILMALI 

“Şüphelinin kanun teklifinde bulunma cüretkarlığı, söylemleri ve tutumu zihninin ne kadar çamurlaştığını ortaya koymakta olup, Gazi Meclisin çatısı altında hainliğini hiç çekinmeden ifade etmektedir. Söz konusu ifadelerin yasama dokunulmazlığı veya ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığını ve şüpheli tarafından alenen tahrik ve tahkir kastı ile hareket edildiği kanaatindeyiz. Yukarıda açıklanan ve resen gözetilecek nedenlere binaen şüphelinin cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygıyla arz talep ederiz.” ifadeleri kullanıldı. 

 

İlginizi Çekebilir

VAROL’DAN PAYLAN İÇİN SUÇ DUYURUSU

Haber Yorumları

Yorum Yaz

19608

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647