• Dolar
    32.633
  • Euro
    34.705
  • Ç.Altın
    4.268
  • Altın
    2.527
KIRIKKALE
25°
07:39

Öğleye kalan Süre

YAHŞİHAN’DA SU KESİNTİSİNİN SEBEBİ; KIRIKKALE’NİN ALTYAPI SORUNU

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, son günlerde ilçede meydana gelen su kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Türkyılmaz kesintilerin Kırıkkale'de meydana gelen patlaklardan kaynaklı olduğunu dile getirdi.


SU NEREDE?

30 Ağustos’tan bu yana İlçe de devam eden su kesintisi hakkında Türkyılmaz bir basın toplantısı düzenledi. Kesintinin sebebini Kırıkkale’nin altyapısına bağlayan Türkyılmaz ‘Kırıkkale Belediyesi sorun bizde değil diyor, biz dorun bizde değil diyoruz, su birliği biz suyu veriyoruz diyor ama ortada su yok. Burda sıkıntı haddim olmadan söylüyorum Kırıkkale’nin altyapısı.’ dedi. 

KİMSE GÖRÜŞMÜYOR

Kırıkkale'de altyapı eksikliği ve patlayan sular nedeniyle Yahşihan'ın susuz kaldığını söyleyen Türkyılmaz, "Yahşihan'ı susuz bırakmaya, 30 bin nüfuslu bir ilçeyi mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sular birliği yetkilileriyle görüşmeye çalışıyoruz, kimse görüşmek istemiyor. Gece yarısı darbeci subaylar gibi açıklama yapan zat cevap vermiyor. 2 milyon 300 bin lira birliğe borcumuz var. Düzenli ödüyoruz. Sorun borç da değil " ifadesinde bulundu. 

ÖZÜR DİLİYORUM

İlçede meydana gelen su kesintileri nedeniyle Yahşihan halkından özür dileyen Türkyılmaz, "Bizim halkımızı keyfiye susuz bırakma gibi bir lüksümüz yok. Eğer Kırıkkale'de su patlakları giderilirse bizlere de su verilecektir. Bizler altyapımızı tamamladık ve şuanda ilçemizin hiçbir yerinde su patlağı göremezsiniz. Bu susuzluğun ana nedeni, Kırıkkale'de altyapı sorununun giderilmeyişi ve su patlaklarının meydana gelmesi. Sular Birliği, halkımızı mağdur ederek bize suyu vermiyor. Kırıkkale'de meydana gelen patlaklar nedeniyle halkımızı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok" şeklinde konuştu. 

KOMİSYON KURULSUN

Kırıkkale Belediyesi'nin, Yahşihan Belediyesi su depolarının yüksekte olduğunu iddia ettiğini söyleyen Türkyılmaz, "Eğer bizim su depolarımız yüksekte ve susuzluğun ana sorunu bizden kaynaklıysa, buradan devletin bütün yetkililerine sesleniyorum; ‘Hodri meydan!’ Bir komisyon kurulsun, su borularını ve depolarını inceleyelim, sorun kimden kaynaklıymış kamuoyuna objektif bir şekilde açıklayalım. Kırıkkale Belediyesi'nde bulunan kişiler, bence Başkan Mehmet Saygılı'ya yanlış bilgiler veriyor ve yanlış yönlendiriyor. Şu gerçekte unutulmamalıdır, artık Kırıkkale'de bulunan altyapının, şehir nüfusunu kaldırmadığının bir göstergesidir."

509 TON SU DAĞITTIK

Vatandaşların mağdur olmaması amacıyla itfaiye personellerinin sabaha kadar su dağıttığına değinen Türkyılmaz, "32 kişilik ekiplerimiz hem itfaiye araçlarımızla hem de su tankerleriyle sabaha kadar su dağıtımı yapıyor. Hanelerimize 509 ton su teminatı sağladık. Taşıma suyla değirmen dönmüyor. Bizim göbeğimiz sular birliğine bağlı. Artık bu sıkıntının ciddi şekilde masaya yatırılması lazım. Şuanda bize Kırıkkale Belediyesi 14 bar su vermesi gerekirken bu suyun barını da 8,5 seviyesine düşürdü. Açık ve net bir şekilde söylüyorum bu su kesintilerinin ana temel nedeni Kırıkkale'de meydana gelen su patlaklarıdır. İnşallah sorunu kısa sürede çözerek, halkımıza yeniden su vereceğiz." dedi.

İlginizi Çekebilir

KAPLAN SU KONUSUNDA SAYGILI ÇALIŞIYOR DEDİ ÖNAL’I ELEŞTİRDİ

İlginizi Çekebilir

4 GÜNDÜR SU YOK

İlginizi Çekebilir

YAHŞİHAN’DA SU KESİNTİSİNİN SEBEBİ; KIRIKKALE’NİN ALTYAPI SORUNU

Haber Yorumları

Yorum Yaz

34248

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647