• Dolar
    32.531
  • Euro
    34.877
  • Ç.Altın
    4.086
  • Altın
    2.424
KIRIKKALE
26°

ALTINIŞIK ‘KUZUCU’ DEDİ ÇAKMAKLI ‘BENDE VARIM’ DEDİ

İYİ Parti İl Başkanı Bülent Altınışık, il kongresine Yavuz Kuzucu’nun adaylığında tek liste ile girileceğini açıklarken, Zafer Çakmaklı ise kendisinin adaylığının devam ettiğini duyurdu.


MERKEZ İLÇEYE BARAN 

Parti teşkilatıyla bir araya gelen İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, il başkanlığı kongresine Yavuz Kuzucu ile merkez ilçe başkanlığı kongresine ise Arap Osman Baran ile gidileceğini duyurdu. Altınışık, “Birlik ve beraberlik içerisinde kongre sürecimizi tamamlayalım. Ben milletvekilliğine aday adaylık başvurucu yapacağım. İnşallah partimizi hem ülke genelinde hem de Kırıkkale’de birinci parti yapmak için mücadele sergileyeceğiz” dedi. 

GRUPLAŞMALAR BAŞLADI

Altınışık “Yaklaşık 1 aydır kongre süreci konuşuluyor. Adaylar çıktı ve çıkıyor. Genel merkezimizin bir tavsiye kararı var. Mümkün olduğu kadar ilçelerde, illerde tek aday gitmeye çalışın. Kavga olmasın, kırgınlık olmasın, iki testi birbirine vurunca biri kırılmazsa birisi çatlar. Çatlatmadan kırmadan dökmeden tek adaylı gidin denildi genel merkezden. Genel merkezimizin tavsiye kararı il başkanı olarak önce bir aday kimler olacak diye baktım. İki isim öne çıktı burada. Yavuz Kuzucu ve Arap Osman Baran. Merkez ilçede de 3 isim öne çıktı. Adaylık sürecinde partinin içerisinde gruplaşmalar başladı, adamcılık başladı. Bu kongre yarın bir gün bitecek ve bu parti hiç kimseye de kişisel ikballeri için temin etme yeri değil.”

 

3 VEKİLLİĞİ DE ALACAĞIZ 

“Ben bu iki adayı çağırdım ve bu sürecin böyle gitmeyeceğini genel merkezin her ne kadar tavsiye kararı olsa da, ilçelerde de ilde de tek adaylı gitme kararı aldık. İl teşkilatımız ve merkez ilçe yönetimimizle aldığımız karar sonucunda istedikleri şöyle bir tablo görmek istiyorlar il başkanlığında Yavuz Kuzucu, merkez ilçe başkanlığında da Arap Osman Baran.’dedi. Kuzucu ise "Hiç bir menfaat gözetmeksizin hep birlikte gayret gösterdik. Yönetim kurulu üyesi bulamadığımız günler oldu. Bugün birden fazla  adaylarımız çıktı.Ben başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 3 vekilliğin 3'nü alacağız ve gayret göstereceğim. Bütün dava arkadaşlarımızın Kalbini kırmadan iktidara yürüyeceğiz.'' şeklinde konuştu. 

AÇIKLAMAYI DOĞRU BULMUYORUM

Diğer taraftan daha önce il başkanlığına adaylığını açıklayan Keskin İlçe Başkanı Zafer Çakmaklı ise akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda adaylığının devam ettiğini belirterek açıklamalarından dolayı İl Başkanı Altınışık’a tepki gösterdi. Altınışık’ın açıklamalarını doğru bulmadığını belirten Çakmaklı şu ifadeleri kullandı; İYİ Parti Kırıkkale il teşkilatı kimsenin tekelinde değildir ve de olmayacaktır. Sayın il başkanımızın taraf olmaması gerekmektedir çünkü bu partiye gönül vermiş binlerce kişi var.  Siz bu insanların iradesini yok sayamazsınız” 

HALEP ORDA İSE...

“Daha yedi ilçenin kongresi yapılmadı ve muhtemelen gerek il başkanlığına gerekse merkez ilçe başkanlığına adaylığını açıklayacak olan dava arkadaşlarımız çıkacaktır dolayısı ile bi taraf olursanız kutuplaşma olur ve bölünmelere yol açar.

Bizlerin hedefi iktidar olmak mevki,makam ve çıkar ilişkileri bizlere tamamen zıt ve aykırıdır. İl başkanımızın açıklamış olduğu kişiler partimize emek vermiş her biri bir birinden kıymetli dava arkadaşlarımızdır.Ş ahsımla beraber il başkanlığına üç aday merkez ilçe başkanlığına üç aday var iken ve bizlerin görüşü alınmadan böyle bir açıklamanın yapılmasını şahsen uygun bulmuyorum il başkanlığı adaylık sürecim devam etmektedir. Şayet genel merkezimiz tek aday üzerinde karar kılar ise ve bu karar kılınan kişi şahsım olmaz ise adaylıktan çekilebilirim onun haricinde kimse kusura bakmasın iktidara namzet bir partinin il teşkilatı üç beş kişinin tekelinde değildir.Halep orada ise Zafer Çakmaklı burada.” 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95997

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647