• Dolar
    32.995
  • Euro
    35.820
  • Ç.Altın
    4.201
  • Altın
    2.529
KIRIKKALE
29°
03:5

Öğleye kalan Süre

BALIŞEYH'DE 1'İ ENGELLİ 11 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDILAR

Balışeyh Belediyesi'nde biri engelli olmak üzere 11 şirket işçisinin 31 Mayıs itibariyle işten çıkarıldığı öğrenildi. Sendika başkanı dava açacağız derken işçilerde tepki gösterdiler.


MÜFETTİŞ TALEP ETTİK 

Balışeyh Belediyesi'nde 11 işçinin işten çıkarıldığı söyleyen Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hilmi Şen'in belediye başkanı seçildikten sonra 24 işçiyi sendikalarından istifa ettirdiğini öne sürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından müfettiş talep ettiklerini anlatan Doğan, "Daha sonra 31 Mayıs tarihi itibariyle 11 işçinin iş akdi feshedildi. Sürecimiz devam ediyor, işe dönme davasını bugün itibariyle açacağız. İşten çıkarılma gerekçesi olarak 22'inci kod yani diğer nedenler olarak gösterilmiş. Bu işe gelmeme, hırsızlık gibi her şey olabilir. Ayrıca işçilere mobing de uygulanmış. Engelli arkadaşımızı yapamayacağı işlerde çalıştırmaya devam etti." diye konuştu.

ENGELLİYİM ODUN KESTİRMEYE GÖNDERDİ 

Engelli işçilerden Ercan Coşar da 11 yıldan beri çalıştığı belediyeden Hilmi Şen'in döneminde çıkarıldığını ileri sürdü. Coşar, "AK Parti'ye oy verdik diye bizlere yapmadığı kalmadı. Benim 'oturarak iş yapar' diye raporum var. Onları görmeyerek parke döşemede, temizlik işlerinde, odun kesmede ve inşaatta kullandılar. En sonunda 'Sen AK Parti'ye oy verdin, sendikadan çıkmıyorsun' diye işten çıkarttılar. Sağ bacağım, diz kapak üzeri ampute." dedi. İşçilerden Cemal Gürsoy ise Şen'in başkan seçilmesinin ardından kendilerine iş veren kişiye oy verdikleri gerekçesiyle işlerinden olduklarını iddia ederek, "Sanki vatana ihanet ettik, suç işledik, hırsızlık ve hainlik yaptık. Allah büyüktür, biz hiçbir suç işlemedik. Beni 22'inci kod yani belirsiz bir gerekçeyle işimden etti. Allah'a havale ediyoruz." dedi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

29919

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647