• Dolar
    32.598
  • Euro
    34.796
  • Ç.Altın
    4.268
  • Altın
    2.493
KIRIKKALE
25°
01:4

Öğleye kalan Süre

DÜNYANIN EN BÜYÜK DÖVME PRESLERİNDEN BİRİ KIRIKKALE’YE KURULDU

MKE Genel Müdür Yardımcısı Ali Keskinkılıç ve AK Parti Milletvekili Ramazan Can, MKE’de incelemelerde bulundular. Milletvekili Can, dünyada 10 adet olan 7 bin tonluk dev dövme presinin 11.sinin Kırıkkale MKE’ye kurulduğunu kaydetti.


7 BİN TONLUK

MKE yeni statü ile önemli yatırımları kazanmaya başladı. Dünya genelinde 10 adet olan dev dövme presinin 11.si MKE’ye kuruldu. MKE Genel Müdür Yardımcısı ile birlikte MKE’de yatırımları inceleyen Milletvekili Can, yeni yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Can “ On yıl önce girişimlerimiz neticesinde sıvı demir çelik ve hassas çelik üretimiyle ilgili 79 milyon avroluk yatırım ihale edilmişti. 135 bin ton kapasiteli fabrika üretime başlamıştı. 400 bin ton ithal ettiğimiz çeliğin yaklaşık 3’te 1’i ilimizde üretiliyor. Ancak bu tesisin entegre bir tesis olması gerekiyordu. İşte MKE’deki yeni statü bu işe ilaç oldu ve 7 bin tonluk dev dövme presi yeni atölyemize kuruldu. Dünyada bu presten sadece 10 tane varken 11.si ilimize kuruldu.” dedi.

DÖVME ÇELİKTE SAYILI MERKEZLERDEN BİRİ OLDU

Can “Savunmanın bel kemiği olan ilimiz artık dünyanın sayılı dövme çelikte merkezlerinden biri olmanın yanısıra Türkiye’de tek olma özelliği taşıyor. Bu dövme pres, çelik haddehaneleri ve sıvı demir çelik hassas çelik üretimi ile MKE ve ilimizi bir üst kulvara taşıdı. Türkiye’de yapılamayan hatta dünyanın bir kaç ülkesinde üretilebilen hassas parçalar uçak, tank roket parçaları artık ilimizde üretilecek olup ilimizde yakın zamanda yan sanayi ciddi yatırım yapacaktır. Bu presin dünyanın en büyük vinçlerinden biri ile kurulduğunu söylersem ne kadar büyük olduğu daha net anlaşılır. Ayrıca bu dövme tesisi ile birlikte MKE ve ilimiz, çelikte dünyada bir merkez iken alüminyum tesisini de işletmeye alıyor.  Böylece külçe alüminyum üretimine başlıyor. MKE ve ilimiz alüminyumda ülkemizde önemli bir merkez oldu.” şeklinde konuştu.

BİNLERCE KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI

MKE yapılan yatırımlar, Roketsan ve jandarma yatırımları ile Kırıkkale’nin  adeta yeniden kurulduğuna dikkat çeken Can “İlimize MKE yeni statüsü ile birlikte bir milyar 74 milyon TL’lik yatırım yaptı. Kurulacak fişek fabrikası ve barut fabrikası ile birlikte MKE ciddi istihdam oluşturacak. Kılıçlarda arsa tahsisi yaptığımız alanda askeri fişek kapsül dolum vs savunma sektöründe çok büyük yatırımlar geliyor. 2.500-3000 kişi sadece burada, toplamda MKE, Roketsan, jandarma ve Kılıçlardaki yatırımlarla birlikte 10 binin üzerinde istihdam alanı oluşacak. Biz bir ekibiz. Başta Cumhurbaşkanımızı  ve bakanlarımızı valimiz, belediye başkanımız, il başkanımız ile ziyaret ederek bu yatırımları ilimize kazandırdık. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

10 AYRI BRANŞTA UZMAN DOKTOR GELİYOR

İlginizi Çekebilir

3500 KİŞİLİK SPOR SALONU İÇİN İMZALAR ATILDI

İlginizi Çekebilir

KESKİN DEVLET HASTANESİ YENİLENİYOR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98347

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647