• Dolar
    32.332
  • Euro
    35.133
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.295
KIRIKKALE
21°
00:15

İkindi'ye Kalan Süre

GENEL BAŞKANI KADIN OLAN CESUR BİR HAREKETİN MENSUPLARIYIZ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle partide basın açıklaması yapan İYİ Parti Kırıkkale Kadın Politikaları Başkanı Betül Eroğlu, kadınlar olarak en önemli hak olan yaşam hakkı için dahi çok büyük mücadeleler verdiklerini belirtti.


LÜTUF DEĞİL HAK

Partide İl Başkanı Bülent Altınışık ve Merkez İlçe Başkanı Yavuz Kuzucu’nun katılımı ile bayanlarla biraraya gelen Eroğlu, 8 Mart’ın kadınların hemen her gün  karşılaştıkları sıkıntıları, sorunları, şiddeti, engellemeleri ve ayrımcılığı yüksek bir sesle dile getirmek için vesile olmasından dolayı önemli olduğuna dikkat çekti.  Eroğlu “Maalesef kadınlar olarak en önemli hak olan yaşam hakkı için dahi çok büyük mücadeleler veriyoruz. Kendilerinde kadını öldürmeyi hak gören bir zihniyet ile hala bu yüzyılda dahi mücadele ediyoruz. En büyük arzumuz ve çabamız aile, iş, sosyal ve siyasal yaşantımızda eşit hakların bizlere lütuf olarak sunulması değil, hak olarak sağlanmasıdır.” dedi. 

3 YILDA 4 KADIN CİNAYETİ

Eroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kırıkkale’de maalesef son üç yılda dört kadın cinayeti işlenmiştir. Anamız, kız kardeşimiz kızımız, eşimiz, sevdiğimiz olan kadın fiziki gücü olmadığı için insanlıktan çıkmış erkekler tarafından katledilmektedir. Bu vahşete insan olarak, Kırıkkaleliler olarak daha duyarlı olmak zorundayız. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener,  "Mutlu, güçlü ve zengin bir Türkiye kadınlarla mümkün. Bu yolda yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğim. Söz veriyorum" cümlesi ile ifade ettiği gibi Kadınlar olarak  aile içinde, toplumda ve iş hayatında hak ettiğimiz şartlara ancak İYİ Parti iktidarında kavuşacağız.”

HAK ETTİKLERİ YERDE OLMALI

“Genel Başkanı kadın olan bir harekatin cesur mensupları olarak kadınlarımızın siyasette hak ettikleri yerlerde olmasını sağlamalıyız. Bir kadın hareketi olan ve kadına en yüksek değeri veren İYİ Parti olarak; emeğin, bereketin ve üretimin simgesi olan kadınlarımızın, ekonomik özgürlüğe kavuşmalarını da savunuyoruz. Türk tarihinde kadınlarımız Tomris Hatun’dan Nene Hatun’a, Meral Akşener Hanımefendiye kadar ülkesinin bağımsızlığı, kalkınması için her alanda mücadele vermiştir. “Dünyada her şey kadının eseridir” diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1934 yılında pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı kazandırmıştır.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

Kadın haklarının korunmasında önemli bir yeri olan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için mücadele içinde olmamız gerekmektedir. Çünkü  “İstanbul Sözleşmesi yaşatır.” gerçeğinden hareketle kadın için atılan her adıma sahip çıkmalıyız. Tarih bize şunu gösterdi ki; Doğu Türkistan'da Türk olmak  özellikle kadın olmak dünyanın en bahtsız, insanı olmak demektir. Özellikle son yıllarda kendi ata yurtlarında açık hapishane hayatı yaşamakta olan Doğu Türkistan kadını, dini, milli ve özellikle ahlaki  haklarının neredeyse tamamından mahrum edilmiştir.Doğu Türkistan’da kadın, başörtüsü kısıtlamasından sonra camii ’ye girememekte, aşağılanmaktadır.”

KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

“Evlenmemiş 16-25 yaş arası Uygur kızlar  Çin’in iç bölgelerine sürülmekte,  Uygur kızı ailesinin elinden zorla alınarak fabrika ve tarlalarda işçi olarak çalışmaktadırlar. Sözde “Kardeş aile projesi” aslında asimilasyon politikası gereği “Her eve bir Çinli erkek” uygulamasıyla her eve bir Çinli erkek yerleştirilmektedir. Doğu Türkistanlı kadın istediği zaman anne olamamakta, zorunlu kürtajla çocukları elinden alınmaktadır. Doğu Türkistanlı kadınlara uygulanan sistematik hak ihlallerine karşı en kutsalı can ve namus olan Müslümanlar  zulme boyun eğmeyecektir. Doğuran, koruyan, kollayan, şefkat gösteren, güzellikler meydana getiren fedakâr Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.” Programda İl Başkanı Altınışık'ta "Kadınlar anamızdır, bacımızdır, yarimizdir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü Kutluyorum. Genel Başkanı kadın olan Bir siyasi partinin il başkanı olmaktan ayrıca gurur duyuyorum. Kadına şiddet uygulayanları da şiddetle kınıyorum." dedi. 

 

 

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİ’DE İLK ADAY ÇAKMAKLI

İlginizi Çekebilir

ERKÖK; BİZE DÜŞEN YOLA ÇIKMAK, ÇALIŞMAK VE GEREĞİNİ YAPMAKTIR

İlginizi Çekebilir

GÜMÜŞ; HASTANELERİ SENDİKA BAŞKANLARI YÖNETİR OLMUŞ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

91093

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647