• Dolar
    32.592
  • Euro
    34.822
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.513
KIRIKKALE
24°
00:40

Yatsı'ya Kalan Süre

GÜNİ DEVREYE GİRDİ ASLI KAFİLEYE KATILDI ALTIN MADALYA İLE YURDA DÖNDÜ

Diyarbakırlı 13 yaşında ki Aslı Güven, Arnavutluk’ta düzenlenen Taekwando Balkan Şampiyonası’nda Balkan Şampiyonu olarak Türk Bayrağını dalgalandırdı. Güven’in Diyarbakır’dan Arnavutluk’a uzanan altın madalya yolculuğunda Yusuf Güni önemli bir rol oynadı.


PASAPORT KARIŞIKLIĞI

Güven’in hikayesi Diyarbakır’da başladı. Aylarca 23. Balkan Taekwando Şampiyonası’na hazırlanan 13 yaşında ki Aslı Güven, yurtdışına çıkabilmek için pasaport başvurusunda bulundu. Ancak gri pasaport alması gereken Güven’e bir karışıklık sonucu kırmızı pasaport çıkartıldı. Gri pasaportu olmadığı için kafileye dahil olamayan Güven’in babası Hasan Güven Kırıkkale’de ki dostları aracılığı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Güni’ye ulaştı.

1 BUÇUK SAAT İÇİNDE

Kafilenin yolculuğa başladığı 2 Aralık Cuma günü sabahı Ankara’da Yusuf Güni’nin yanına gelen aile, gri pasaport çıkartılması için Güni’den talepte bulundu. Yanında ki memuru görevlendiren Güni 1,5 saat içerisinde Ankara Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğü aracılığı ile 1 buçuk saat içerisinde tüm işlemleri hallederek Aslı Güven’in pasaportunu hazır hale getirdi. Bu esnada kafile Bolu’ya ulaşmıştı.

BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

Aylarca süren emek boşa gitmek üzereyken Güni’nin devreye girmesi ile birlikte Aslı Güven Ankara’dan yola çıkarak Bolu’da kafileye dahil oldu. 3-4 Aralık tarihinde Arnavutluk’un Durres kentinde yapılan ve 10 ülkeden 446 sporcunun katıldığı şampiyonaya dahil olan Aslı Güven, yıldızlar kategorisinde 33 kg’da altın madalya kazanarak Türk Bayrağını dalgalandırdı. Güven, final maçında Bosna Hersekli rakibi ile karşılaştı. İlk iki raund farkla bitince, 3.raund yapılmadan şampiyon Aslı Güven oldu.

GÜNİ’DEN ALLAH RAZI OLSUN

Aslı Güven’in babası Hasan Güven, kızının turnuvaya katılmasında ve altın madalya kazanmasında Yusuf Güni’nin büyük emeği olduğunu belirterek  “Allah devletimizden ve Yusuf Güni Bey’den razı olsun. Onun sayesinde kızım son anda kafileye katılabildi ve şanlı Türk Bayrağını Arnavutluk’ta dalgalandırdı. Biz herşey bitti derken 1 saat içinde devletimizin büyüklüğünü bir kez daha gördük. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun şahsında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.  Aslı Güven’de “Yusuf Amca sayesinde son anda pasaportum yetişti. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BEKLİYORUM

Altın madalya ile önceki gün yurda dönen Aslı Güven ilk olarak Yusuf Güni’ye ziyaret etti. Güni, Güven’i tebrik ederek “Kızımız kendisine duyulan güveni boşa çıkarmadı. Devletimiz ülkenin her bir insanına hizmet edebilmek için vardır. Türk Bayrağını dalgalandıran ve bizleri gururlandıran Aslı kızımızı tebrik ediyorum. Onların başarılı olması için biz her daim yanlarında olacağız. Önümüzdeki dönem Aslı’dan dünya şampiyonluğu bekliyorum. Ayrıca Aslı bu madalyayı Diyarbakırlı bütün kızlar adına kazandı. İnşallah onun yaşındakiler ve bütün Diyarbakırlı kızlarımız Aslı’yı örnek alacaktır.” şeklinde konuştu.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

62110

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647