• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
02:13

Akşam'a Kalan Süre

İSLAMİ DEĞERLER KÜLLİYESİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi'nde yer alan Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif müzeleri ile Mescid-i Rağbet Camisi, düzenlenen görkemli törenin ardından hizmete girdi.


GENİŞ KATILIM

Kırıkkale’ye inanç turizminde büyük katkı sağlaması beklenen İslami Değerler Külliyesi görkemli bir törenle açıldı. Diyanet  İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımları ile gerçekleşen açılış töreni, siyaset bürokrasi, iş dünyası ve sivil toplum örgüt temsilcilerini biraraya getirdi. Halkında yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni ile Kırıkkale önemli bir esere sahip oldu. 

8 YILDA TAMAMLANDI 

Suudi Arabistan Cidde Başkonsolosluğu eski basın ataşesi Bahattin Akyön'ün girişimleriyle hayırseverler tarafından merkez  Karacalı Köyü girişinde 5 dönüm arazi üzerine başlanılan inşaat 8 senede tamamlandı. Külliyedeki Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif müzelerinde Sakal-i Şerif'ler, Kâbe örtülerinden parçalar, Mescid-i Nebevi’den örtü ve Ravza-i Mutahhara’dan alınan seccade gibi birçok kutsal emanet bulunuyor. Ayrıca biri 350 yıllık olmak üzere dünyanın dört bir tarafından toplanan eski ve yeni Kuran-ı Kerim'lerin yanı sıra daha birçok kutsal emanetler müzede sergileniyor.

KIRIKKALE’YE AYRI DEĞER KATACAK 

Açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Açılışta konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Tarihi ve kültürel değerleriyle Kırıkkale'mize ayrı bir değer ve anlam katacak olan İslami Değerler Külliyesinin açılışında sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti, mutluluğu, bahtiyarlığı özellikle ifade etmek istiyorum. Bu anlamlı buluşmamızın hayırlı olmasını, hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi. 

ALLAH RAZI OLSUN

Hizmete giren İslami Değerler Külliyesinin ve bünyesindeki müzeleri ziyaret edenlerin Peygamber efendimizin hayatını adeta adım adım izleyerek ona ümmet olmanın şerefini yaşayacaklarını belirten Erbaş, şunları söyledi; “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İşte bugün açılışını yaptığımız bu külliyemizde hep beraber birlikte olduk. Allah hepinizden razı olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Projesinden tamamlanmasına kadar ve bundan sonra bu külliyenin içini mamur edecek olan çok kıymetli kardeşlerimden de Allah razı olsun." Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ise, "Bugün burada açacağımız Siyer-i Nebi Müzesi, külliyenin tamamı, Kur'an Kerim Müzesi, ne kadar dindar bir nesil yetiştirebilirsek , ne kadar milli ve manevi değerlerine bağlı nesil yetiştirebilirsek, Cumhurbaşkanımızın tabiri ile inançlı, imanlı teknofest neslini yetiştirebilirsek İsrail'in Filistin'e zulmetme ihtimali yok. Hiçbir Müslüman beldesine Bilad-ı İslam'a küffarın girme olasılığı yok. Bu sancaktar millet, ordusuyla beraber hep İ'la-yi Kelimetullah ruhu adına Allah ve resulünün bekçisi olmuştur. Kılıcı olmuştur." diye konuştu.

TÜRKİYE YÜZYILINA YAKIŞIR 

İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön de konuşmasında, "2015 yılı Kasım ayında yapmış olduğumuz bu temel atma töreninden sonra bugün de burada açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu, Cumhuriyetin 100.yılında Türkiye yüzyılına yakışan bir eser olarak inşallah Kırıkkale'mize, Türkiye'mize ve İslam alemine, insanlığa hizmet edecektir. Biz bu hizmeti yaparken Rabbimizin rızasını gözettik. Sadece Allah'tan yardım diledik ve Rabbim bize bunu muvaffak  eyledi. Biz bugün bu açılışla içerisinde iki mescidin bulunduğu ve Türkiye'de ilk, dünyada tek olan görsel işitsel, hem dijital olarak Siyer-i Nebi Müzesi ve Mushaf-ı Şerif Müzesini açıyoruz." ifadelerini kullandı. Açılış programı, Dursun Ali Erzincanlı ve Fatih Koca'nın seslendirdiği ilahilerin, sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez ile Burak Alp Yenilmez'in sunumlarının ardından son buldu.

İlginizi Çekebilir

ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI ‘ERDURAN İLE DEVAM’ DEDİ

İlginizi Çekebilir

DUMAN’DAN AKŞENER’E; SAYGISIZLIK YAPTINIZ

İlginizi Çekebilir

ULUSOY; ŞEHRİN ALTINIDA ÜSTÜNÜDE YENİLEYECEĞİZ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97224

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647