• Dolar
    0.000
  • Euro
    0.000
  • Ç.Altın
    0.000
  • Altın
    0.000

°

KAPLAN’DAN ÖNAL’A; 887 MİLYON LİRA BORÇ VARDI HANİ NE KADARINI ÖDEDİNİZ?

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Belediye Başlanı Ahmet Önal’ın geçtiğimiz gün yaptığı borcumuz yok paramız var açıklamasına ASELSAN üzerinden karşılık verdi.


FİZİKİ BORÇ DEĞİL DEDİK

Belediye Başkanı Önal 2 yılını değerlendirdiği açıklamasında geriye dönük borçlarının olmadığını ve kasada 355 milyon lira olduğunu dile getirmişti. Bu bütçeye yönelik değerlendirmede bulunan Kaplan şu ifadelerde bulundu;  “Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, seçilir seçilmez kendi siyasi partisinin iş bilmez yönetim anlayışına özenmiş olacak ki, belediye binasına kocaman bir afiş asarak sözde bilanço açıklamıştı. Bu açıklamada; 887 milyon TL borç olduğunu, kasada ise 200 milyon TL bulunduğunu iddia etti. Oysa bizler o gün de ifade ettik: Bu borcun tamamı fiziki bir borç değildir. Özellikle ASELSAN yatırımı kapsamında görünen kalem, belediyenin kasasından doğrudan çıkacak bir yük değil; yatırımın amortisman sürecine bağlı olarak zamanla sıfırlanacak bir kalemdir. Ayrıca kasadaki gerçek nakit miktarının da 280 milyon TL olduğunu açıkça beyan ettik.”

ASELSAN BORCU SIFIRLANDI MI?

“Bugün gelinen noktada ise Sayın Başkan çıkıp “kasamız doldu taştı, 355 milyon TL paramız var 1 TL de borcumuz yok!” diyerek yeni bir açıklama yapıyor. Buradan soruyoruz: Şeffaf olduğunu iddia eden bir yönetim olarak;Madem o gün bu borçları gerçek ve ödenmesi gereken yükler olarak sundunuz, bugün bu borçların ne kadarını ödediniz?ASELSAN kalemini tamamen sıfırladınız mı ki bugün kasada yüz milyonlar olduğunu söylüyorsunuz? Bugün ASELSAN borcunun 450 Milyon TL’nin üzerinde olduğu doğru mu?  ASELSAN borcunu borç kalemi saymıyorsanız seçildiğinizde o afişi neden astınız sayıyorsanız neden borcumuz yok diyorsunuz? O gün mü yalancıydınız? Bugün mü yalan söylüyorsunuz?”

HAZIRI HARCAMIŞSIN

“Yok eğer borçlara dokunmadan kasadaki paranın arttığını iddia ediyorsanız; zaten vadeli hesapta bulunan ve bugün 400 milyon TL’yi geçmesi gerekirken, hazırı bile harcamışsın? Nereye harcadınız? Bugüne kadar İller Bankası’ndan gelen kaynaklar nereye harcandı? Hangi yatırımı yaptınız? Hangi vizyoner projeye ne kadar bütçe ayırdınız? O gün astığınız o tabloyu bugün de asın, Kırıkkale halkı gerçekleri yeniden görsün. Artık yeter! Bu şehir sessizlikle, algıyla, çarpıtılmış rakamlarla yönetilemez. Kırıkkale’yi basiretsiz yönetim anlayışına terk etmeyeceğiz. Gerçeklerin takipçisi olmaya, milletimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz.”

İlginizi Çekebilir

MKE'DEN YENİ YATIRIM

İlginizi Çekebilir

KAPLAN; ATALAY İSMİNİN KALDIRILMASI TOPLUM VİCDANINDA KIRGINLIĞA NEDEN OLDU

İlginizi Çekebilir

4 YILLIK KAÇAK BULUNDU

Haber Yorumları

Yorum Yaz

20453

Kırıkkale’de trafik kazası: 2 yaralı
Eskişehir Gökmeydan Spor Kulübü’nün 9 sporcusu siyah kuşak bağladı
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Yunanistan’da şanlı bayrağımızın yakılmasını şiddetle lanetliyoruz”
SIRADAKİ HABERLER

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647