• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
00:5

Öğleye kalan Süre

KAPLAN’DAN ÖNAL’A TEPKİ ÇİFTÇİYE ÇAĞRI; GALEYANA GELMEYİN

AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, isim vermeden CHP Milletvekili Ahmet Önal’a TMO’da buğday alımları nedeniyle tepki gösterdi. Kaplan Önal’ı halkı galeyana getirmek ve kaostan beslenmekle suçladı.


ÖNAL AÇIKLAMA YAPMIŞTI

CHP Milletekili Önal’ın önceki gün Balışeyh TMO’da yaptığı “Kırıkkale ilimizde çiftçilerimizden gelen şikayetler üzerine Balışeyh ilçemizde çiftçilerimizin yaşadığı sorunları yerinde görmek ve incelemek üzere Toprak Mahsulleri Ofisimizi ziyarete gittik.  Karşılaştığımız manzara  Türkiye Yüzyılına hiç yakışmıyor. Çiftçilerimiz ürettiği ürünleri Toprak Mahsulleri Ofislerine veremiyor. Çiftimiz bir yıl boyunca emek verdiği ürününü  TMO’ya vermek istiyor. Ancak  TMO’nun sistem üzerinden randevu vermiyor, kota uygulamaları nedeniyle  kilometrelerce kamyon kuyrukları oluşuyor.  Vatandaş mahsulünü  ofise veremiyor.  Ofise verse de taban fiyatının bile altında fiyat teklifi ile karşılaşıyor. Ofise malını teslim edemeyen vatandaşımız, çiftçimiz çareyi tüccara gitmekte buluyor. Tüccarda taban fiyatının çok ama çok altında vatandaşlarımızın ürününü almaya çalışıyor. Vatandaşlar bunun bir rezalet olduğunu ifade ederken, kendilerinin mağdur edildiğini dile getiriyorlar.” demişti. 

ALIM KAPASİTESİ ARTIRDIK

Kaplan Önal’ın bu açıklamalarına karşılık “Bu yıl hamdolsun hasatımız yoğun yağışında etkisiyle bereketli oldu.Tabi hububatlarımızın bolluğu sebebiyle TMO ürün satışında da yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluğu biraz rahatlatabilmek adına TMO personellerimizin çalışma saatlerini genişletip hafta sonları da ürün alımına başladık.Alım kapasitemizi artırdık 2 Ağustos itibariyle yeni depolarla alım kapasitemizi daha da artırıyoruz. Ancak çözüm üretmek veya çözüme destek olmak bir kenara dursun tek işleri halkı galeyana getirmek olan,kaostan beslenen, halkı yanıltmak için her türlü hileye başvuran kişilerin maalesef bugün de aynı yöntemlere başvurmayı  tercih edip TMO da ilerleyen süreci baltalamak kargaşa çıkarmak için canla başla çalıştığını üzülerek izliyorum.” dedi. 

MKE SATILIYOR DEMİŞTİ 

Kaplan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Çiftçilerimizden istirham ediyorum bu kişilerin galeyanına gelmeyin. Süreç planlı bir şekilde ilerliyor.2 Ağustos itibariyle yoğunluk sebebiyle dolan randevu alımlarına tekrardan  başlayıp yeni depolarla alım kapasitemizi artırarak kısa bir süre içerisinde tüm mahsulünüzü alacağız. Bu kişiler zamanında aynı taktiklerle MKE’nin yapılanma sürecini de fırsat bilip işçilerimizi binbir türlü “MKE satılıyor ”  yalanlarıyla kandırıp ailelerinden ayırıp gurbete gitmelerine  sebep olmuşlardı.Şimdi bu kişilere inanan işçilerimiz maalesef çok pişman. Her zaman olduğu gibi üreten çiftçimizin yanındayız. Bize güvendiğinizi,emeğinizi bizlere emanet ettiğinizi biliyoruz. Müsterih olun güveninizi boşa çıkarmayacağız.”

İlginizi Çekebilir

KOMŞUSUNUN EVİNİ ÖNCE SOYDU SONRA KUNDAKLADI

İlginizi Çekebilir

KAPLAN SORDU; KIRIKKALE’NİN ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLARI NELER?

İlginizi Çekebilir

KOMUTANI ŞEHİT SEMİH’İ ANLATTI; MEĞERSE ŞEHADETE GÜLÜYORMUŞ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

67270

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647