• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.834
  • Ç.Altın
    4.271
  • Altın
    2.487
KIRIKKALE
24°
00:13

Öğleye kalan Süre

KIRIKKALELİ ŞEHİDİN ADI MUĞLA’DA KÜTÜPHANEYE VERİLDİ

Kırıkkaleli şehit Piyade Uzman Onbaşı Eyyüp Torunlu’nun ismi Muğla Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesinde kurulan kütüphaneye verildi.


ŞEHİDE VEFA PROJESİ

İstanbul Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Medipol Üniversitesi ve Cerrahpaşa Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Genç İyiler Kulübü ile Bilim ve İnsan Vakfı gönüllüleri Muğla Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde “Şehide Vefa” projesi kapsamında peyzaj çalışması yaptı. Gönüllülerin destekleri ile kurulan ve gelecek eğitim sezonunda tamamlanması planlanan kütüphaneye ise Muş'un Malazgirt ilçesinde 21 Haziran 1993 tarihinde şehit olan Kırıkkaleli Piyade Uzman Onbaşı Eyyüp Torunlu’nun ismi verildi. Ayrıca gönüllülerin etkinliğinde öğrencilere akıl oyunları setleri ve spor malzemeleri hediye edildi. Okul Müdürü Cafer Binici tarafından projenin öncüsü olan Ahmet Köse ile Bilim ve İnsan Vakfı'na plaket takdim edildi.

ŞEHİDİN AİLESİNDEN TEŞEKKÜR

Vakfın Başkanı ve Kırıkkale eski Milletvekili Av. Turan Kıratlı “Bilim ve İnsan Vakfı’nın kuruluş maksadı toplumumuza ilmi, fikri ve ahlaki yönden katkı sağlamak, bu alanlarda gerek akademik gerek sosyolojik açıdan çalışmalar yapma hevesinde olan insanlarımızı, gençlerimizi güvenli ve samimi ortamlarda bir araya getirmektir. Güvenli ve samimi bir ortamdan kasıt milli ve manevi değerlere bağlı, şahsi menfaatlerin söz konusu olmadığı ortamdır. Gönüllülerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu. Projenin öncüsü Ahmet Köse ise “Faaliyetlerimizin temel amacı; gençlerin iyilik projelerinde bir araya getirmek, iyilik konusunda genç yüreklere dokunmak, gençlerin kişilik ve liderlik yeteneklerinin geliştirmesini sağlamak ve karar alma mekanizmalarına katılımını arttırmaktır” dedi. Hayata geçirilen projeyi takdirle karşıladıklarını belirten şehidin ailesi ve Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Kırıkkale eski Milletvekili Turan Kıratlı ve emeği geçenlere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27773

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647