• Dolar
    38.444
  • Euro
    43.865
  • Ç.Altın
    6.797
  • Altın
    4.138
KIRIKKALE
16°

ÖNAL; MR CİHAZI MAĞDURİYETE NEDEN OLUYOR

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, tıp fakültesinde ki MR cihazı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.


MAĞDURİYET VAR

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bulunan MR cihazının sürekli arızalı olması, Ahmet Önal tarafından gündeme getirildi. CHP Milletvekili Önal, verdiği önerge ile cihazın durumunu Sağlık Bakanı Koca’ya sordu. Önal soru önergesinde “Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizin MR cihazının sürekli arıza verdiği, bu nedenle de hastaların MR çekimi için özel hastaneler de dâhil olmak üzere diğer hastanelere yönlendirildiği konusunda vatandaşlarımız tarafından sıkça şikâyetler yapılmaktadır. Takdir edileceği üzere özel hastanelerde yapılan MR çekimleri ücretli yapmakta, bu da vatandaşlarımıza ekonomik olarak yansımaktadır. Sağlık güvencesi olan ya da olmayan hastalarımızın özel hastanelere yönlendirilmesi hasta bütçesine ekstra bir yük getirdiği gibi, hastalarımız yeniden randevu alma konusunda da çeşitli mağduriyetler yaşatmaktadırlar. Aradan geçen bunca zamana rağmen vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyet giderilmediği gibi sorunun çözümü için bu güne kadar herhangi bir adım da atılamamıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

KİMLER SORUMLU

Önal “Kırıkkale’mizde yaşanan bu sorunlar Sağlık Bakanlığı yetkililerince ‘sağlıkta çağ atladık’ söylemleri ile de pek örtüşmemektedir. Bu nedenlerle; Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hastalara hizmet veren MR cihazının sürekli arıza yapması nedeniyle hastalarımızın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışma var mıdır? Özel hastanelere yönlendirilen hastaların MR çekimi için ödediği bedel Sağlık Bakanlığı tarafından hastalara geri ödenecek midir? Acil MR çekimine ihtiyaç duyan hastalarımızın tedavilerinin aksaması durumunda vatandaşlarımızın karşı karşıya kalacağı olası olumsuz sonuçlardan kimler sorumlu olacaktır?” şeklinde ki sorulara Bakan Koca’dan cevap istedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

KENT LOKANTASINDA YEMEKLER PİŞTİ SERVİSE HAZIR

İlginizi Çekebilir

RAFET EL ROMAN 28 EKİM'DE KIRIKKALE'DE

İlginizi Çekebilir

RAMAZAN SOKAĞI'NDA HERKES MUTLU

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99663

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647