• Dolar
    32.565
  • Euro
    34.869
  • Ç.Altın
    4.086
  • Altın
    2.435
KIRIKKALE
26°

SAFLAR NETLEŞTİ; KİM KİMİ DESTEKLİYOR?

Mayıs ayı içerisinde yapılması beklenen Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanlığı seçimleri için saflar netleşti. 2 adayın yarıştığı seçimlerde 15 odadan 14’ü tercihini yaptı. 1 oda ise henüz kararını vermedi.


7’YE 7 EŞİTLİK VAR 1 ODA ORTADA

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci ile Minibüsçüler Odası Başkanı ve aynı zamanda odalar birliğinin mevcut başkanı İshak Gençer arasında ki birlik başkanlığı yarışması büyük bir çekişmeye sahne oluyor.  Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği 15 odadan oluşuyor. 15 oda başkanından 7’si Osman Cebeci’yi desteklerken, 7’si de İshak Gençer’den yana oldu. 1 oda başkanı ise henüz kararını netleştirmedi.

CEBECİ’Yİ DESTEKLEYEN ODA BAŞKANLARI

Edinilen bilgilere göre,  Cebeci’nin yanında olan oda başkanları; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köksal Tonga, Sebzeciler Odası Başkanı Orhan İba, Lokantacılar Odası Başkanı Faruk Işıkten, Kahveciler Odası Başkanı Adnan Çatalok, Oto Sanatkarları Odası Başkanı Murat Pehlivanlı, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Murat Birdal ve Çerikli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Şahin.

GENÇER’İ DESTEKLEYEN ODA BAŞKANLARI

İshak Gençer’i destekleyen oda başkanları ise; minibüsçüler oda yönetimi ile birlikte Servisçiler Odası Başkanı Behsat Yerlikaya, Bakkallar Odası Başkanı Can Ahmet Uyar, Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, Terziler Odası Başkanı Alper Alpaslan, Keskin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Duran Kurnaz, Keskin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Sargın.

OLPAK HENÜZ KARAR VERMEDİ

14 oda kararını verirken henüz  rengini belli etmeyen tek oda başkanı olarak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Olpak kaldı. Olpak’ın da önümüzde ki günlerde oyunun rengini belli etmesi bekleniyor. Odalar Birliği seçimlerinin Mayıs ayı içerisinde yapılacak. 107 üye ve doğal delegelerle beraber toplamda 112 oy kullanılacak. 15 odadan 14’ünün 7’şer üyesi bulunuyor.

YÖNETİMDE Kİ EŞİTLİĞİ YURTTAN BOZACAK

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ise üye sayısı 9. Bununla birlikte halen birlik yönetiminde bulunan İshak Gençer,  Murat Pehlivanlı, Behsat Yerlikaya, Adnan Çatalok ve Adem Yurttan’ın birer oy hakkı daha bulunuyor.  Gençer’in kendi oyu  ve Yerlikaya’nın oyuyla birlikte 2 oyu garanti. Pehlivanlı ve Çatalok’un oyları ise Cebeci’ye. Yönetimde ki  eşitliği ise Adem Yurttan’ın oyu bozacak.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68198

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647