• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
00:58

Öğleye kalan Süre

TELEFONCU’DAN ÖRNEK OLACAK HAYATİ KARAR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkisi Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu’nun geçtiğimiz yaz uygulamaya koyduğu depreme dayanıksız okulların yıkılması kararının önemini bir defa daha ortaya çıkardı.


ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI 

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler, bina sağlamlığını yeniden gündeme getirdi. Özellikle deprem bölgesinde çok sayıda okulun yıkılması Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu’nun uygulamalarının önemini ortaya çıkardı. Göreve başladığında daha önce çıkan depreme dayanıksız raporlu okulları hemen yıkma kararı alan Telefoncu, örnek bir tavır sergiledi. 

3 OKUL YIKILDI 

Raporlara göre depreme dayanıksız olduğu belirlenen Atatürk Ortaokulu, Naciye Saran Anadolu Lisesi ve İsmet Aydınlı Ortaokulu  2022 yazında yıkılırken, 22 okulda güçlendirme, 10 okulda büyük onarım ve 21 okulda kısmi onarım gerçekleştirildi.  Yine yapılan denetimler sonrası depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Irmak İlk ve Orta Okulu ile Keskin Vakıfbank Gaffar Okan Ortaokulu 2022-2023 eğitim dönemi başında boşaltılarak yıkım kararı alındı. Ayrıca Kahramanmaraş depremi öncesinde il genelinde 25 okulda analiz yapılırken çıkacak sonsuzca göre işlem yapılması kararı alındı. 

TAKDİR TOPLADI 

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlaması ile bütün okulların depreme dayanıklılıklarını ölçtüren ve deprem tehlikesi bulunan okulları yıkıp, yenilerini inşası için çaba harcayan İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, veliler tarafından takdir topladı. Telefoncu’nun kararlı tutumunun önemi  Kahramanmaraş depremi sonrasında bir defa daha ortaya çıktı.  Okulların yıkılması nedeniyle öğrenciler farklı okullarda eğitime devam etmiş, bu duruma tepki gösterenler dahi olmuştu. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin oluşturduğu hasar ve yıkılan okullar sonrası Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu’nun ne kadar hayati bir önlem aldığı gözle görülmüş oldu. 

GÖNÜLLERDE  TAHT KURDULAR 

Deprem bölgesinde birçok okulun yıkılması “ya okullar açıkken olsaydı” endişesini gündeme getirirken, Kırıkkale’de ki okullarda yapılan çalışmalar, olası depremlere karşı velilerin endişesini azalttı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinden sonra Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, Öğretmenevi Müdürü Yaver Yalçın ve gönüllü öğretmenlerle bölgeye giden Hayati Telefoncu, depremzedelerin yardımına koştu.  Bölgede sıcak yemek çıkartarak hem depremzedelerin hem de sahada çalışan görevli ve gönüllülerin gıda ihtiyaçlarını karşılayan Milli Eğitim Müdürlüğü aynı zamanda depremzede çocuklarla da yakından ilgilendiler. On gün boyunca depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde hem sıcak yemek çıkartan hem çocuklarla ilgilenen hem de saha çalışmalarına katılan Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu ve gönüllü öğretmenler, bölge halkının gönlünde taht kurdular.

İlginizi Çekebilir

AKÇAY; GÖNÜL BORCUMU ÖDEMEK İÇİN ADAYIM

İlginizi Çekebilir

AK PARTİ TEMAYÜLÜNDEN ÇAYKARA ÇIKTI

İlginizi Çekebilir

TIRIN DORSESİ ÜST GEÇİTE ÇARPTI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

50945

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647