• Dolar
    32.383
  • Euro
    35.106
  • Ç.Altın
    4.041
  • Altın
    2.326
KIRIKKALE
22°
01:6

Akşam'a Kalan Süre

ALTINIŞIK'TAN SAYGILI'YA; 650 MİLYON NEREYE HARCANDI?

İYİ Parti İl Başkanı Bülent Altınışık, düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya çağrıda bulundu; “Bu şehrin suları hergün kesiliyor. 650 milyon lira nereye harcandı sayın başkan millete hesap verin.”


NE YAPTI?

Yaz aylarının en büyük sorunu haline gelen su kesintileri, muhalefetinde gündeminde. İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, parti binasında konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Belediye meclis üyelerinin de yer aldığı toplantıda 21. Yüzyılda sabah yüzünü yıkamaya giden vatandaşın musluktan suyunun akmamasını en büyük ayıp olarak nitelendiren Altınışık “ Hergün 4-5 sokakta su patlağı yaşanıyor. Sayın belediye başkanı  EDS cezaları karşılığı son artırımla 650 milyon liraya yakın şehre yatırım yaptı. Ne yaptı; asfalt attı, bulvar düzenledi, alt geçit, meydana birkaç iş makinası ve sonradan bir daha görmediğimiz halk otobüsleri getirdi.  O kadar para harcandı ama halen bu şehir su sıkıntısı yaşıyor. Neden bu soruna çözüm bulunmadı bu parayla?” dedi.

SU SIKINTISI BİTMİYOR

Altınışık “Bahse konu 650 milyon lira devasa bir para ama halen bu şehir su sıkıntısı yaşıyor. Hergün kesinti oluyor.  Daha yılın başında atılan asfaltlar defalarca kazılıyor. Demek ki ortada bir yanlışlık var. Yanlış bir yönetim anlayışı var. Bilgisizlik var. Değişmeyen kuraldır önce altyapı yapılır sonra üstyapı. 650 milyon lira ile asfalt atarak, bulvar düzenleyerek bir şehri yönetilmeye çalışıyorlar. Ve belediye  20 yıldır ülkeyi yönetenlerin elinde. Yanı başımız da Kırşehir’in  nüfusu artıyor ama sanayi tarım kenti olan  Kırıkkale’nin nüfusu azalıyor. 5 yılda nüfusumuz 10 bin kişi düşmüş. Böyle giderse 2 vekile düşeceğiz.  Belediye başkanı, milletvekilleri bizleri biraraya getirmeli. Nerde ne eksik demeleri lazım. Bu şehir hepimizin kimsenin babasının malı değil. Başkan bizi çağırsın muhalefet olarak ben bu parayı şuraya harcadım desin bizde yanlış söylemde bulunduysak özür dileyelim.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞA TUZAK KURUYORSUNUZ

Şehrin diğer sorunlarına da değinen Altınışık “ Belediye başkanı rant peşinde. MKE’den geçen  arsa için  biz park olsun dedik konut için sattılar. Ardiyeciler sitesi esnafını gezdim. Esnafa boşalt diyorlar. Yer göstermiyorlar. Orası tip bir proje ile inşaat yapı market adını alır. Ardiyeci esnafı biz yapalım diyor. 40 yıl orada olan insanlara ceketini al çık diyemezsin. Eski sanayide bir bayan arabasını tamire götürse gideceği lavabo yok. Şehrin ortasından üzeri açık lağım suyu geçen tek iliz. Her yerden lağım kokusu geliyor. 20 yıldır ne yaptınız? Bu şehrin altyapısı doğru planlama ile bir yıl içerisinde bitirilir. Her köşe başına EDS koydunuz. Vatandaşına tuzak kuruyorsun. Bunlar kaldırılmalı. Yapılan yatırımlara bakıyoruz toplasan hadi 200 milyon lira. 650 milyonun karşılığı nerede? Ortada para var yatırım yok.  650 milyon lirayı nereye harcadın sayın  başkan. Çıkıp millete hesap ver. Birilerine rant mı sağlandı?” ifadelerini kullandı.  

İlginizi Çekebilir

KORKMAZ’DA İSTİFA ETTİ

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİLİ ADAYDAN MHP LİSTESİNE ALKIŞ

İlginizi Çekebilir

YILMAZ İYİ PARTİ’YE GEÇTİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53669

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647