• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°

ÖZTÜRK FİKİR DEĞİŞTİRDİ; KADIN PROGRAMLARINA KARŞI DEĞİLİZ

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bir hafta önce kadın programlarının kaldırılması yönünde ki açıklamasının tersine bu defa kadın programlarına karşı olmadıklarını söyledi.


HABERLERİ  YALANLADI

MHP Milletvekili Öztürk, geçtiğimiz hafta meclis genel kurulunda gündem dışı söz alarak kadın programlarına yönelik eleştirilerde bulunmuş ve bu programların kaldırılmasını istemişti. Öztürk’ün bu açıklamaları toplumun önemli bir kesiminden destek bulurken, Öztürk bir hafta sonra bu konuda çıkan haberleri yalanladı ve böyle bir açıklamasının olmadığını iddia etti. Öztürk’ten ‘kadın programlarına karşı değiliz’ açıklamasından kısa süre önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  bir tweet paylaşarak özellikle Müge Anlı’nın programından övgüyle söz etmesi dikkat çekti.

FORMAT DEĞİŞTİRDİLER  

Geçtiğimiz hafta genel kurulda gündem dışı söz alan Öztürk şu ifadeleri kullanmıştı; “Saygıdeğer milletvekilleri, uzun zaman yayınlanan ve toplumumuzda derin yaralar bıraktıktan sonra evlilik programları, biliyorsunuz, yayından kaldırılmıştır. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz bu konuda atılan bu adımı elbette doğru buluyor ve destekliyoruz. Türk toplumunun temelini oluşturan Türk örf ve âdetlerini, İslam ahlak ve faziletini hiçe sayan bu programlar ne yazık ki popüler kültürün reyting kaygıları uğruna uzun yıllar yayınlanmıştır. Evlilik programlarının yayından kaldırılmasından sonra yapımcılar ve sunucular yeni bir format ve yayın mottosuyla günümüzdeki programlara başlamıştır. Özellikle çocuklarımızın ve kadınlarımızın ekran başında olduğu öğleden sonraki kuşakta yayınlanan bu programlarda güya Türk toplumunda yaşanan ve mağduriyetler yaratıldığı ifade edilen tekil durumlar genele mal edilerek izleyicilere sunulmaktadır.”

RTÜK’Ü DAVET EDİYORUM

“Muhterem milletvekilleri, bu görüntülere şahit olmayı artık istemiyoruz, toplumumuzun da bu duruma maruz kalmasına razı değiliz. Türk ve Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek için gayret gösterdiğimiz, mücadele ettiğimiz şu günlerde tüm toplumun ahlaki ve kültürel yozlaşmasına yol açabilecek bu programlara karşı gereken tedbirler alınmalıdır. Diğer ülkelerdeki formatlardan esinlenilerek veya taklit edilerek yayına konulan bu içerikler bizi asla yansıtmamakta, bizi kati suretle temsil etmemektedir. Bundan dolayı bu duruma kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Saygıdeğer milletvekilleri, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Rahmetli Başbuğ'umuzun miras bıraktığı dokuz ışıktaki ahlakçılık ilkesinin ve Türk milliyetçiliğinin, ülkücülüğün gereği olarak teklifimiz ve önerimiz, televizyon kanal yöneticilerinin de geçmişte çirkin görüntü olarak nitelediği bu programların derhâl yayından kaldırılması ve benzer programların yayınlanmaması hususunda hassasiyet sergilenmesidir. Gazi Meclisimizi, ilgili bakanlıkları ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulunu bu konuda bu sorunu çözmek için göreve davet ediyor, Genel Kurulu tekraren saygıyla selamlıyorum.”

KARŞI OLMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ

Bu açıklaması ulusal ve yerel basında geçtiğimiz hafta gündem olan ve toplumun önemli kesiminden destek alan Öztürk, aradan bir hafta geçtikten sonra hakkında çıkan bu haberlerin yalan olduğunu söyledi. Devlet Bahçeli’nin Müge Anlı’nın programından övgüyle bahsetmesinden sonra açıklama sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztürk “Değişik basın ve yayın organlarında yer alan “Kadın programları kaldırılsın” şeklindeki haberlerin tümü gerçek dışı olup bu yönde bir beyanımız olmamıştır. Zira MHP olarak kadınların daha yoğun olarak izlediği TV programlarına karşı olmamız söz konusu değildir. Örnek verecek olursak ATV’de program yapan Müge Anlı hanımefendinin toplumsal yaraların sarılmasına, mağdurların sesi olmasına yönelik çalışmalarını, eğitim ve sanat noktasında verdikleri destekleri takdirle takip ediyoruz. Kaldı ki Sayın Müge Anlı ve Kırıkkale Yahşihan Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Mobil Aşevi projesinin hayata geçmesinde bizlerin de katkısı ve desteği olmuştur. Tarafımızca dile getirilen husus tv programlarının içeriğinde Türk kültürünün, sanatının, geleneğinin, töresinin, İslâm ahlâkının, kahramanlarımızın, tarihimizin yer bulmasıdır. Kadın programları kaldırılsın yönündeki haberlere itibar edilmemelidir. MHP’nin bu yönde bir programı ve politikası yoktur. MHP Milletvekili olarak Liderimin ortaya koyduğu parti politikaları dışında hareket etmem ise zaten düşünülemez.” dedi.

İlginizi Çekebilir

ADAYLARIN KÖYÜNDEN KİM NE KADAR OY ALDI?

İlginizi Çekebilir

SPORCULARDAN ULUSOY’A BÜYÜK DESTEK

İlginizi Çekebilir

KARAYEL ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

21043

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647