• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
04:50

İmsak'a Kalan Süre

YAHŞİHAN’DA SİYASİ BARIŞ VE HUZURU SAĞLAYACAĞIZ

CHP Yahşihan Belediye Başkan Aday Adayı Umut Kazan, basın mensupları ile bir araya geldi. Kazan, “Yahşihan’da siyasi huzuru ve barışı sağlamak istiyoruz.” dedi.


İLÇE BAŞKANI BAŞ’DA KATILDI

Kısa süre önce CHP’den Yahşihan Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Umut Kazan, basın mensupları ile bir araya geldi. CHP Yahşihan İlçe Başkanı Hüseyin Baş’ın da katıldığı toplantıda Kazan, kendinden ve Yahşihan’a katmak istediği projelerden bahsetti.

BATIYA AÇILAN KAPI 

Kazan, “Yahşihan, Kırıkkale’nin en büyük ilçesi. Kırıkkale’nin batıya açılan kapısı. Çok kadim ve değerli bir ilçe. Son 2 yıldır Yahşihan’da ikamet ediyorum. Kırıkkale Üniversitesi mezunuyum yani burada öğrenci olarak da yaşadım. Babam, 90’lı yıllardan beri Yahşihan’da yaşıyor. Buraya yabancı değilim. Burayı tercih etmemizin sebebi, Yahşihan’a hizmet etmek ve kalıcı eserler bırakmak.” dedi. 

BEKLENTİLERİ ARAŞTIRDIK

Tüm bölgeler için kamuoyu çalışmaları yaptıklarını belirten Kazan, “Yahşihan için fizibilite çalışması yaptık. İlçede farklı demografik yapıya sahip bölgeler var.  Daha önceki dönemlerde seçmenlerin beklentileri nelermiş onları araştırdık. Tüm istatistikler elimizde mevcut. Aday adaylığımızı açıklayalı çok uzun zaman olmadı. Önümüzdeki günlerde yeniden kamuoyu yoklaması yapacağız.” dedi.  

YOL-SU VE YEŞİL ALAN 

İlçedeki sorunların gözle görülür derecede olduğunu ve bu durumun oradaki halk için büyük talihsizlik olduğunu dile getiren Kazan, “İlçenin eksikliklerini görmek için çok detaylı bakmaya gerek yok. İlçeyi birkaç gün gezdiğiniz zaman eksiklikler gözle görülüyor. İlk tespitimiz yol sorunu. Yahşihan TOKİ’nin yolları çok kötü. Yenişehir bölgesinin yolları kullanılamaz durumda. İlçede yollara yatırım yapılan tek bölge Podium bölgesi. Ancak yatırım yapılan yerlerde de ciddi anlamda sorun var. İlçede insanlar, tozdan ve çamurdan pencerelerini açamıyor. Yeni Sanayi Sitesi’nde esnafla sohbet ettik. Oradaki esnaflar da aynı şeyleri söylüyor. Yol sorunu dışında özellikle Podium bölgesinde yeşil alan sorunu var. Binalar iç içe geçmiş durumda. Öte yandan 2023 yılındayız ve su sorunu halen devam diyor. Yahşihan Belediyesi’nin Kırıkkale Belediyesi’ni suçladığı, Kırıkkale Belediyesi’nin Yahşihan Belediyesi’ni suçladığı bir su sorunu var ve bu durum orada oturan halka çok büyük talihsizlik.” şeklinde konuştu. 

İLÇE İKİYE BÖLÜNMÜŞ 

İlçede siyasi bir kavganın olduğunu ve durumun da bölgeyi ikiye böldüğünü belirten Kazan, “Belediyede önceki yıllardan beri siyasi olarak bir kavga var. İki taraf da birbirine karşı. Daha önce birbirlerine karşı bir husumet beslemişler ve bu durum bölgeyi ikiye ayırıyor. Belediyelerde işten çıkarmalar yaşanıyor. Bizde belediyeden personel çıkarma diye bir şey yok. Liyakatli personelle devam edeceğiz. Biz Yahşihan’da siyasi barışı ve huzuru sağlamak istiyoruz” dedi. 

AKADEMİSYENLERLE GÖRÜŞÜYORUZ

Üniversite öğrencilerinin de her zaman yanlarında olacaklarını belirten Umut Kazan, “Kırıkkale Üniversitesi’nde okuyan 35 binin üzerinde öğrenci var. Bu 35 bin öğrenciden sadece bin 500 tanesi Yahşihan’da oy kullanıyor. Bu sayıyı artırmak için elimizden geleni yapacağız. Üniversitemizde görev yapan değerli ve başarılı akademisyenlerimizle görüşüyoruz. Üniversite öğrencileri ile tanışma programları düzenleyeceğiz. Onların siyasi duyarlılığını artırmaya çalışacağız. Ben bu öğrencilerin bize yakın olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu konuda çalışmalarımız olacak.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

ALTAN YAHŞİHAN İÇİN ‘BENDE VARIM’ DEDİ

İlginizi Çekebilir

TRENİN ALTINDA CAN VERDİ

İlginizi Çekebilir

ÖNAL’DAN ADAY OLARAK İLK MESAJ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

77749

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647