• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°

SARAN; TEZAHÜRATLAR DEVLETE DEĞİL HÜKÜMETE KARŞIDIR

Fenerbahçe'de yapılacak ilk kongrede başkanlığa aday olması beklenen Kırıkkaleli iş insanı Sadettin Saran, "Hükümet istifa" tezahüratları ile alakalı açıklamada bulundu.


GÜNDEM TRİBÜNLER 

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın oynadığı lig maçlarında yükselen "Hükümet istifa" tezahüratları gündemi alt üst etti. Tezahüratlara tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, "Maçlar ya seyircisiz oynansın ya da gerekli tedbirler alınsın" çağrısını yapıp taraftarı olduğu Beşiktaş Kulübü'nün üyeliğinden istifa etti. Ardından gün içerisinde dört büyüklerin de dahil olduğu tüm Süper Lig ekipleri, Kulüpler Birliği'nden yapılan, "Sporun birleştirici gücü ile saha içinde olmayı istiyoruz, siyasi tartışmaların içinde yer almak istemiyoruz" açıklamasını paylaştı.

VİDEO PAYLAŞTI

Fenerbahçe başkanlığı için adı geçen camianın önemli isimlerinden Kırıkkaleli iş insanı Sadettin Saran, yaşananların ardından dikkat çeken bir video paylaştı. Saran, eleştirinin bir hak olduğunu ve tezahüratların devlete karşı değil hükümete karşı yapıldığını, bunun anayasal bir hak olduğunu ifade etti. Saran, sosyal medya hesabından paylaştığı ve Twitter’da gündeme giren videoda şu ifadelere yer verdi; 

FARKI BİLMEMEKTİR 

"Hükümeti destekleyen insanların da, hükümet istifa diyen insanların da aynı şekilde saygı görmesi demokrasinin gereğidir. Tribünlerde çerçevesi anayasa ile belirlenmiş protesto hakkını kullananlara 'devlet düşmanı' demek, en basit şekliyle devlet ile hükümet arasındaki farkı bilmemektir. Unutulmasın ki 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçte demokrasiye sahip çıkanlar, tezahürat edenler yine aynı tribünler olmuştur. Hükümeti destekleyene de eleştirene de lütfen aynı adalet anlayışı, aynı sevgi, aynı hoşgörü, lütfen! Bu vatan hepimizin."

Haber Yorumları

Yorum Yaz

86842

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647