• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
03:39

İkindi'ye Kalan Süre

PEKUZ’DAN MİLLİ EĞİTİME ÇAĞRI; İNCELEME DERHAL DURDURULMALI

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, İl milli eğitim müdürlüğü hakkında sert açıklamalarda bulundu. Pekuz açıklamasında 28 Şubat vurgusu yaptı.


28 ŞUBAT ZİHNİYETİ 

Pekuz, İl milli eğitim müdürlüğü yöneticilerine sert tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Şube Müdürünün imam hatip ortaokulunda kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda okutulması nedeniyle rapor tuttuğu ve milli eğitim müdürününde soruşturma izni verdiğini iddia eden Pekuz şu açıklamada bulundu; “Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir Şube Müdürü 20.11.2023 tarihinde, tek başına oluşturduğu bir tutanak ile İmam Hatip Ortaokullarımızda “kanuna ve usule aykırı olarak öğrencilerin şubelere kız-erkek olarak ayrı ayrı dağıtıldığı tespit edilmiştir” gibi gayri ciddi ve gayri hukuki bir iddiayla “İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılması gerektiğini” ileri sürmüştür.” 

HUKUKSUZ 

“Hem içerik hem de hukukî dayanakları itibariyle sorunlu olan bu tutanak, hakettiği yere yani çöp sepetine atılması gerekirken, ne yazık ki İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ciddiye alınmak gibi bir hukuksuzluğa konu edilerek inceleme başlatılmıştır. İmam Hatip Okullarımıza başlatılan bu incelemede “sınıfların kız-erkek olarak neden ayrıldığı, neden kız ve erkek öğrencilerin aynı sınıfa karışık olarak konulmadığı ve karma eğitim yapılmadığı” gibi 28 Şubat zihniyetindeki milleti hizaya getirme heveslisi kafa yapısından çıktığı belli sorular sorulma cüreti ve hadsizliği gösterilmiştir. Kırıkkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü, karma eğitimin bir zorunluluk değil takdir yetkisine açık şekilde “esas” olduğuna; eğitimin türüne, imkân ve zorunluluklara göre tek cinsiyetli eğitimin mümkün olduğuna dair Millî Eğitim Temel Kanunu’nun 15. maddesi hükmüne ve bu maddede eğitim yöneticisine tanınmış inisiyatife rağmen imam-hatip okullarında, kız-erkek sınıflarının ayrılmasını karma eğitime aykırı bulmak gibi bir hukuksuzluğa ve kanunun hiçe sayılmasına yol açmıştır.”

HUZURSUZ EDİYOR

“Sadece imam-hatip okullarında bu incelemenin yapılması ve yine sadece imam-hatip okulları yönünden bir inceleme başlatılması, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün eğitimin niteliği ve süreciyle ilgili bir derdinin olmadığının, yegâne hedefin imam-hatip okulları olduğunun, üstü örtük bir inanç düşmanlığının tezahürünün sergilendiğinin açık bir kanıtıdır. İmam Hatip okullarımızı, öğrencilerimizi ve velilerimizi huzursuz etmenin ötesine geçmeyen, hukuksuz ve kanunsuz bu inceleme derhal durdurulmalı; Kırıkkale’de imam hatip camiasını tedirgin eden ve sorunlu bir zihniyetin ürünü olan bu muameleyi reva gören tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedilikle tesis edilmelidir.”

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

23242

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647